Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDA DEMARIN:

'Bandić je tražio da potpišem zbog poreza

Zagreb: Vida Demarin svjedoči u nastavku suđenja za aferu Agram
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
04.09.2019.
u 09:24

– Ja nisam znala o čemu je riječ pa to nisam htjela potpisati. Rekla sam mu da on potpiše i on je to i učinio – kazala je svjedokinja

Neuropsihijatrica Vida Demarin svjedočila je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja optuženima za aferu Agram. Na klupi za svjedoke našla se jer USKOK tereti Milana Bandića da ju je poticao na lažno svjedočenje.

Bandić se tereti i za sprečavanje dokazivanja i krivotvorenje isprave, a zbog pritisaka na Vidu Demarin svojedobno je bio završio u istražnom zatvoru, iz kojeg je izašao uz pomoć Ustavnog suda. Svjedokinja je opisala kako joj je Bandić u pratnji odvjetnice došao u ured u poliklinici u kojoj je tada radila.

– U to vrijeme bila sam na čelu zaklade koja se brinula o ljudima s cerebralnim poteškoćama. Suosnivač te zaklade bio je i Bandić. Zaklada je organizirala aukcije, a prihod se koristio za kupovinu medicinske opreme. Bandić je došao u pratnji odvjetnice i dao mi popis umjetnina. Kazao je da trebam potpisati da su vlasništvo zaklade. Kazala sam da to ne mogu jer sam već dala iskaz USKOK-u i navela da zaklada nema vlasništva. Rekao mi je da uvijek mogu promijeniti iskaz i govorio je da mu to treba napraviti zbog poreza, a ja sam rekla da neću potpisati nešto što nisam vidjela. Kazala sam mu da ako misli da je sve u redu, to potpiše on, što je on bijesno i učinio – kazala je Vida Demarin.

No postoji i popis koji je potpisala, odnosno navela da su umjetnine vlasništvo Zaklade. Objasnila je da je na tom popisu bilo puno manje umjetnina te da je bila uvjerena da je riječ o popisu koji je Bandić pripremio za aukciju.

VIDEO Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare:

 

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:37 04.09.2019.

He he, opasno je spavati u prvom redu Gradske Skupštine, zdesna Ocu. Čača se uvijek sjeti nečega što bi spavači trebali odraditi za njega, a onda belaja. Od liječnika do svjedoka, na trnovitom putu zagrebačkih političkih zbilja.

Avatar tomsom
tomsom
10:35 04.09.2019.

Bio je pušten iz pritvora uz kauciju od 15 milja kuna zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Prvo što je napravio bio je utjecaj na svjedokinju tražeći lažni iskaz. I onda mu naš vrli sud vrati pare. pa koja smo mi banana država. Pljuc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije