Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENT NA 24 STRANICE

Bandić objavio cijeli 'Memorandum o razumijevanju': Što je sve potpisao u Dubaiju

Bandićev Memorandum o razumijevanju iz Dubaija
Foto: Grad Zagreb
1/6
03.09.2019.
u 11:14

Cijeli memorandum dostupan je na stranicama Grada Zagreba.

Potpisan u ožujku, a objavljen danas. Dugoiščekivani Memorandum o razumijevanju napokon se nalazi na stranicama Grada te od danas svi mogu vidjeti što je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisao u Dubaiju s emiratskom tvrtkom Eagle Hills.

Podsjećamo, Memorandum o razumijevanju sadrži 22 stranice te ga je, na inzistiranje i nalog gradskih zastupnika, nekolicina ljudi mogla vidjeti na 15 minuta. Svako fotografiranje, snimanje ili prepisivanje bilo je strogo zabranjeno.

– Piše da će vještaci Eagle Hillsa obaviti procjenu vrijednosti zemljišta i zatim od Grada otkupiti svoj udio. Praktički postaju vlasnici zemljišta – kazala je prije nekoliko dana vijećnica Mjesnog odbora Siget Gordana Pasanec.

Foto: Grad Zagreb

"Zajednički pothvat je realizacija preobrazbe prostora u novo inovativno gradsko područje mješovitih i raznovrsnih komplementarnih namjena koje bi svojom raznolikom ponudom i novim konceptom unaprijedilo opću kvalitetu života stanovnika postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim raznolikim funkcijama formiralo srediste Novog Zagreba", stoji na stranici šest, pod točkom H, koji opisuje glavnu svrhu potpisivanja ovog ugovora.

"Partner je jedini nositelj vlasničkih prava na svim poslovnim udjelima u društvu ZAGREBAČKI VELESAJAM d.O.O.. Avenija Dubrovnik 15, 10020 Zagreb. Hrvatska. OlB: 95660678441 koje kao vlasnik posjeduje zemljište (zemljište je opisano u Prilogu 1) bez tereta ("s jamstvom punog prava vlasništva")", stoji u samim počecima Memoranduma.

Foto: Grad Zagreb

Na petoj stranici definirano je tko će preuzeti vlasništvo nad Velesajmom.

"Partner će osnovati posebno društvo (u nastavku "Ciljano društvo") u svrhu ostvarivanja Projekta. Partner će kao 100% vlasnik Ciljnog društva, vlasništvo zemljišta ZAGREBAČKOG VELESAJMA d.o.o (uz iznimku prava na posjed koja će biti dana na zemljištu koje će biti nužno za nastavak obavljanja osnovne djelatnosti ZAGREBAČKOG VELESAJMA d.o.o) i zemljišta kojeg će Partner vlasnik unijeti u Ciljano društvo", stoji u stavci E.

"Trenutačna je namjera da se zajednički pothvat provodi preko Ciljnog društva", stoji na osmoj stranici, pod stavkom 4.1.

 Od devete strane govori se o ulaganjima u zajednički pothvat i financiranje projekta.

"Ugovorne strane i Ciljno društvo će potpisati sve ugovore i dokumente koji se odnose  na zemljište kako bi osigurali da to zemljište i dalje bude u posjedu i vlasništvu Ciljnog društva s 'jamstvom punog prava vlasništva' ili nekim ekvivalentnim izrazom i pravnim značajem i učinkom koji se inače daje u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u odnosu no isto pravo vlasništva i vlasništvo na zemljištu u trenutku", stoji na devetoj strani ugovora, stavak 5.

Cijeli memorandum možete pročitati i skinuti OVDJE.

Komentara 56

WI
wivianyiae
11:47 03.09.2019.

Ja mislila neka zajebancija, a ono se stvarno zove projekat '' Grad u gradu''. I koliko sam mogla iscitati iz memoranduma, u tome gradu se nece moci namecati zakoni Republike Hrvatske, nego ce oni imati svoje zakone, valjda Serijat, drzavu u drzavi, jebote. U sred Hrvatske, u sred glavnoga grada. Citav taj grad njihov postaje, njihovo privatno vlasnistvo ZA UVIJEK. Pa to je okupacija nase zemlje, iznutra, puzeci kolonijalizam. Eto prodao Mile Zagreb , glavni grad nase zemlje Arapima. Prestrava!!!

UV
Uvjekprotiv
11:25 03.09.2019.

Trebao si prodati i odlagalište otpada u Jakuševcu!

JU
jutarnji
11:59 03.09.2019.

Pročitajte cijeli dokument. 1,1 mio kvadrata zemljišta se daje u trajno vlasništvo (preko ciljnog društva). Ne koncesija, već vlasništvo. Nadam se da će se sada još više građana priključiti inicijativama za svrgnuće ovih pošasti koje vode grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije