Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Čovjek koji želi naslijediti Krešu Beljaka: Nas dvojica smo posve različiti

Željko Stanec
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/7
10.05.2021.
u 12:56

Veseli me što sam u tako lijepom društvu s četiri protukandidatkinje. Čestitam im na hrabrosti, a rezultate ćemo vidjeti u nedjelju, poručuje Stanec.

Željko Stanec na predstojećim lokalnim izborima kandidat je za gradonačelnika Samobora, a danas je bio gost emisije na Večernji TV-u.

Dosadašnji zamjenik samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka u emisiji je otkrio zašto je on najbolji kandidat, kakve su mu vizije i planovi.

 

Kampanja je pri kraju. Kakva će biti izlaznost i kako dišu Samoborci? Zanimljivo je da nemate protukandidata, već četiri protukandidatkinje.

– Mislim da će biti nešto manja izlaznost zbog situacije s koronavirusom. A veseli me što sam u tako lijepom društvu, s četiri protukandidatkinje. Čestitam im na hrabrosti, a rezultate ćemo vidjeti u nedjelju. Ne znam je li slična situacija u još kojem hrvatskom gradu. 

Na što ćete se usredotočiti u svom programu?

– Svakako na sve od vrtića do visokog obrazovanja. Zatim, Samobor nikad ne smije ostati otok, mora biti regionalno povezan, prije svega sa Zagrebom, Svetom Nedjeljom i Zaprešićem. Također, Samobor je prepoznatljiv po turizmu, tu ću također dati sve od sebe da dignemo ponudu. Ne smijemo zaboraviti ni komunalne projekte.

Željko Stanec
1/6

Protukandidatkinje vas prozivaju upravo zbog te povezanosti. Tvrde da su se projekti poput mosta sa Zaprešićem i pruge do Zagreba već trebali realizirati.

– Prvo treba imati određene informacije da biste mogli prozivati. Dakle, Samobor nije nositelj projekta pruge Bregana – Samobor – Podsused već Hrvatske željeznice. Postoji projektna dokumentacija, a 2009. u proračunu RH bilo je osigurano pet milijuna kuna. Ne znam zašto je to doslovno obrisano, autobusni kolodvor trebao je postati autobusno-željeznički kolodvor. Bio sam prisutan 2012. na sastanku s komisijom iz EU pa su kazali da je projekt preskup i da treba napraviti jeftiniji. No, sada sam uvjeren u uspješnost tog projekta jer od 22 milijarde eura koje je EU namijenila Hrvatskoj, čak četiri idu za revitalizaciju željeznice. Isto tako i za projekt mosta prema Zaprešiću.

Stanec se osvrnuo i na prepoznatljivost Samobora kao srednjovjekovnog grada.

– Kad je riječ o gradskom trgu, on mora biti prepoznatljiv, moramo mu se vratiti pa ćemo raditi prema naputcima konzervatora. Imam dosta iskustva po tom pitanju jer smo dosta surađivali kod obnove mostova i znam kakvu oni povijesnu politiku vode. Budući da ugostitelji imaju tamo terase, grad ih može osloboditi, recimo, plaćanja zakupnine kako bi oni terase i objekte opremili u tom srednjovjekovnom ''štihu''.

10.05.2021.Zagreb- Zeljko Stanec, kandidat za gradonacelnika Samobora. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Kakva je situacija s bazenima Šmidhen, koji su rak-rana Samoboraca?

– Jednom sam gostovao u emisiji pa sam nešto kazao o tome i stigla mi je pisana opomena budući da se vodi sudski proces. Tako da sada ne bih govorio o tome iako imam mnogo informacija.

Najavljujete i veleučilište u Samoboru.

– Tako je. Napravili smo gotovo cijelu rekonstrukciju starog objekta obrtničke škole. Prostor će imati tri učionice i bit će namijenjen za tehničko veleučilište, odnosno smjerove zaštite okoliša, energetske učinkovitosti te medicinskog sestrinstva. Imamo kvalitetno srednjoškolsko obrazovanje, a nakon toga nam učenici odlaze u Zaprešić i Zagreb, a neki i u Zabok. Naravno da nam se rodila ideja da mi svojoj djeci omogućimo nastavak visokog obrazovanja.

10.05.2021.Zagreb- Zeljko Stanec, kandidat za gradonacelnika Samobora. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Kakva je bila suradnja s Krešom Beljakom, zamjenik ste mu 12 godina?

– Mi smo potpuno različiti, a suradnja može biti izvrsna kad dobro podijelite poslove. On je daleko bolji političar, a ja sam bolji operativac. Tako smo i funkcionirali pa nije bilo nesuglasica. 

Kako predviđate ishod izbora?

– Mislim da bi sve trebalo biti riješeno u prvom krugu. No, i drugi ishodi dio su te utakmice i borbe. Uvijek ću dati sve od sebe, no nisam čovjek koji skoči pa kaže ''hop''. Vjerujem u pobjedu. 

Komentara 9

BR
brandogdjejemarija
14:12 10.05.2021.

Različiti ?? On krao autoradia a ti ratkape.

IS
istina00
14:32 10.05.2021.

čim je beljakov dugogodišnji suradnik nije potrebno ništa više reći..bože sačuvaj nakon beljaka-beljak!

VI
Vivian
14:05 10.05.2021.

12 godina suradnik Krese Beljaka, vrijeme je da OBOJICA odu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije