Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda u Splitu

O lojalnosti mi govori onaj koji je 90-ih tamburao po Americi i onaj koji je slao specijalce na branitelje

Predizborni skup Kolinde Grabar-Kitarović na Gripama
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/25
08.12.2019.
u 20:27

Župan Blaženko Boban kaže da se danas uvjerio, kada je s predsjednicom obilazio županiju, kako će ona biti nova stara predsjednica.

Nakon cjelodnevne turneje po Dalmaciji, došao je trenutak za veliki predizborni skup na Gripama u Splitu. Aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, okupljeni su Splićani dočekali s ovacijama.

Hoćemo zapivati večeras pitala je Grabar-Kitarović okupljene na što su se i publika i ona nasmijali te je rekla 'hoćemo, hoćemo, ali da kažem prvo nekoliko riječi pa ćemo pjevati 6. siječnja punim glasom i uz velik osmijeh'. 

'Imala sam i ja grešaka, ali čvrsto tvrdim s ove pozornice kada su bila u pitanju državna pitanja i državni interesi, niti jedna od tih grešaka nije nikada ugrozila niti nacionalne interese niti sigurnost republike Hrvatske jer to nikada ne bih dopustila. 

Kada je počeo rat u Hrvatskoj došla je moja američka obitelj kod koje sam bila '85., '86, i rekli su idi u američki konzulat, dobit ćeš vizu i odi s nama. Ja sam rekla hvala, ali ja ostajem ovdje. Tu je moj narod, tu je moja Hrvatska! Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje oni koji su tamburali po Americi krajem 80-ih i početkom 90-ih! Niti oni koji su rekli da je Hrvatska slučajna država i koji su poslali specijalce na hrvatske branitelje! Možete misliti kako je tim specijalcima teško bilo! 

'Svi oni političari koji govore o nekakvom dizanju ustavnih ovlasti, prodaju vam maglu. Što to vama znači u životu? To znači samo njima. Mi moramo sada biti zajedno i nastaviti putem rasta i razvoja.

-Želim s vama podijeliti svoje osjećaje. Kao što znate, nisam neka tamo salonska političarka. Ja sam vaša predsjednica, imam osjećaje i ljubav prema vama. Dovela sam Jakova, jer ga vi volite i vjerujte, ne ljutim se kada kažete "Jakove, izdrži", nije lako živjeti sa mnom. Puno brakova u diplomaciji se raspalo kad žena radi i suprug je prati. Kada sam išla u Ottawu kao zamjenica veleposlanika, pitala sam Jakova o tome, a on mi je rekao: "Ne brini se za mene. Naći ću ja sebi posla. Jedva čekam da imamo djecu." Sada je još vodi na utakmice, svugdje ostavljaju klizaljke i patike pa ni meni nije lako s Jakovom - rekla je Kolinda Grabar Kitarović reagirajući na najveći pljesak kojega su okupljeni uputili upravo njezinom suprugu Jakovu Kitaroviću.

VIDEO Večernjakovi novinari najavljuju predsjedničke izbore:

Zoranu Milanoviću zamjerila je što nije novce Europske Unije nije ulagao u Hrvatsku.

-U Europskoj Uniji su mi govorili da smo najgori od najgorih, a on je trošio u Taču – rekla je aktualna predsjednica. Rekla je kako je prije pet godina Hrvatskom vladala apatija, zaduženost, beznađe.

-Nisam to više mogla gledati, kao ni moji prijatelji. Ja sam obećanja koja sam dala ispunila, osim Pantovčaka, ali smanjila sam proračun za 25 milijuna kuna, a to je bit. Konačno sam Hrvatsku izvukla iz tog regiona i zapadnog Balkana – rekla je Kolinda Grabar Kitarović. Spomenula je i svoju izjavu o kolačima koje će nositi Milanu Bandiću, završi li u zatvoru.

-Moja kršćanska vjera nalaže da posjećujem zatvorenike i sve ostale – poručila je.

Damir Krstičević na početku obračanja pozdravio je suborce i branitelje. U govoru je istaknuo da predsjednica zaslužuje drugi mandat zbog programa i iskustva koje je skupila u dobro odrađenom prvom mandatu. Tu su i rezultati na području obrane i sigurnosti, što je njezina direktna ovlast.

- Kolinda ima isti odnos prema domovini, kao Franjo Tuđman, ima istu emociju kada ljubi hrvatsku zastavu - rekao je Andro Krstulović Opara.

Župan Blaženko Boban kaže da se danas uvjerio, kada je s predsjednicom obilazio županiju, kako će ona biti nova stara predsjednica.

Prije 'velikog finala' dana predsjednica je druženje s biračima započela u Imotskom, a posjetila je i Makarsku, Omiš i Sinj.


 

Komentara 190

DU
Deleted user
20:38 08.12.2019.

A tko je pio sampanjac za uhicenje generala Gotovine.

Avatar gunner12345
gunner12345
19:27 08.12.2019.

a što je to kolinda radila za vrijeme rata ? u diplomaciji po luksuznim hotelima dok su branitelji ginuli i ljudi patili, a par godina kasnije pila šampanjac sa karlom del ponte dok su uhitili gotovinu...došlo joj je da uzme pušku kao što kaže ali ipak nije...

Avatar Mi sami
Mi sami
19:05 08.12.2019.

Istina ali njena domovina je USA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije