Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba pomoć

Willy bez operacija nogu nikad neće normalno hodati ni trčati

Foto: privatni album
1/4
04.11.2020.
u 18:15

Maleni pas pronađen je u kanalu uz jednu od slavonskobrodskih cesta, trenutno je u privremenom domu u Zagrebu i čeka pregled na veterinarskom fakultetu

Dobio je ime Willy, jedan je od napuštenih slavonskih pasa. Ostavljen u kartonskoj kutiji uz cestu, da se snađe i preživi ako bude sreće.

Willy nije daleko stigao od kutije i ruba ceste, drugi dan nakon dojave bio je tek stotinjak metara dalje, zavukao se u lišće u kanalu. Tu mu bilo toplije. Nije dalje mogao, tek kad je spašen vidjelo se da teško hoda, zapravo vuče obje stražnje noge. Čiji je bio ne zna se, čip nije imao i nitko se nije javio da ga prepoznaje. Ima samo pet kilograma i prema procjeni tek nešto više od godinu dana.

– Odvela sam ga odmah veterinaru, bio je jako dehidriran pa je dobio infuziju. Na noge nije htio ni stati, no vrlo brzo počeo ih je pomalo koristiti – kaže Morana Rukavina iz Slavonskog Broda, koja je Willyja spasila. Kad ga je donijela kući, bio je pun buha i čičaka, da bi mu izmjerili temperaturu morali su ga prvo ošišati jer mu je dlaka bila zalijepljena.

Nakon veterinarskog pregleda shvatila je da sama ne može pomoći malenom psu. Čekale su ga operacije bez kojih nikad neće normalno hodati, trčati, igrati se s drugim psima.

– On zaslužuje hodati, trčati, zaslužuje imati normalan život. Ovakav je od rođenja, a dug je život pred njim. Jednako tako, predugo je već na dvije noge i važno je da što prije krene s operacijama – ističe M. Rukavina. Operacije su skupe i nadilaze njezine financijske mogućnosti. Pozvala je, stoga, sve koji mogu da joj u tome pomognu. Sakupila je za pregled na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, gdje je za Willyja pronađen i privremeni smještaj.

Kako pomoći Willyju da prohoda i Morani da mu to omogući možete pratiti na njezinoj Facebook stranici, na kojoj ćete pronaći i brojeve računa za uplatu pomoći.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije