Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO BAČIĆ

'Vrlo blizu smo usuglašavanju oko izbora ustavnih sudaca i članova istražnog povjerenstva'

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
03.10.2017.
u 19:36

Na komentar kako SDP želi Marasa na čelu povjerenstva, Bačić uzvraća kako nije stekao taj dojam niti je o tome u pregovorima bilo riječi

Iako se očekivalo da bi Sabor srijedu ujutro mogao započeti glasovanjem o točkama koje su raspravljene prošlog tjedna, pa eventualno i o ustavnim sucima te osnivanju istražnog povjerenstva o Agrokoru, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić nakon sjednice kluba novinarima je rekao kako će se glasovati u petak. Dogovora sa SDP-om o istražnom povjerenstvu još nema.

- Vrlo blizu smo usuglašavanju oko izbora ustavnih sudaca i članova istražnog povjerenstva, no s obzirom na to da još nije definiran dogovor, sutra neće biti glasovanja o tome, planiramo ga za petak. Nekako polako, čini mi se, da smo postigli jedan dogovor tko može biti član tog istražnog povjerenstva, mi mislimo da u prvom redu to ne bi trebali biti članovi bivših vlada koji su usput bili i članovi Nadzornog odbora HBOR-a – kazao je Bačić, očito aludirajući i na SDP-ovog Gordana Marasa koji želi biti na čelu ovog povjerenstva. Bačić kaže kako ima dovoljan broj ostalih zastupnika u Saboru koji taj posao mogu kvalitetno odraditi.

Na komentar kako SDP želi Marasa na čelu povjerenstva, Bačić uzvraća kako nije stekao taj dojam niti je o tome u pregovorima bilo riječi.

- Razgovaramo još oko toga i nadam se da ćemo sve to dogovoriti u iduća dva dana – dodaje Bačić. Na pitanje je li sporan i zahtjev SDP-a da se o sva tri ustavna suca glasuje "u paketu", a ne pojedinačno za svakog od njih, Bačić odgovara da je to prijedlog SDP-a, ali nije siguran da je u skladu s Ustavom i zakonom o Ustavnom sudu koji definira da se izbor sudaca Ustavnog suda provodi pojedinačno.

Na sjednici Kluba zastupnika, nastavlja Bačić, razgovarali su o posljednjim događanjima unutar HDZ-a.

- Pogotovo o događanjima u Požeško-slavonskoj županiji. Razgovarali smo i o tjednu pred nama, o idućem tjednu, točkama dnevnog reda koje su u raspravi i klub sam upoznao s tijekom dogovora s SDP-om – zaključuje Bačić. 

Komentara 2

Avatar Retardo
Retardo
19:55 03.10.2017.

Uopće ne znam što toliko traje, tako i tako za te funkcije konkuriraju samo udbaši i njihova deca, valjda se ne mogu dogovoriti o tome koliko će biti kojih iz SDP-a i HDZ-a.

ZV
Zvolen3
20:26 03.10.2017.

Nemam ništa protiv Bacica ali kad progovori - muka mi je !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije