Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGRADNJA KAMPA

Vlada skriva informacije o izgradnji objekta za migrante u Maloj Gorici pokraj Petrinje

Marko Sladoljev
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
19.03.2019.
u 14:02

Mostov vijećnik u Skupštini Sisačko-moslavačke županije rekao je da je jasno da je "gradonačelnik znao za dvojbenu odluku MUP-a o smještaju migranata".

Vlada skriva informacije o izgradnji objekta za migrante u Maloj Gorici pokraj Petrinje, ustvrdio je danas na konferenciji za medije saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev. Nitko ne želi da se patnje migranata produlje i da im se ne izađe u susret, ali upravo laži i obmane produljuju ovu agoniju i bude sumnju u to što je prava namjera Vlade i lokalnih vlasti, ocijenio je Sladoljev.

- Netransparentnost i izbjegavanje odgovornosti u ovom slučaju jedina su konstanta kod lokalne, županijske i državne vlasti. Gradonačelnik Petrinje inzistirao je da se imenuje povjerenstvo koje bi trebalo biti smokvin list za njegove obmane i prikrivanje informacija, kako to obično biva. Nemam ništa protiv migranata i očajnih ljudi koji su prošli silne patnje, ali i Petrinja i Petrinjci su strašno stradali i točne informacije su najmanje što smo im dužni – kaže Sladoljev.

Na konferenciju za medije u Saboru došli su i vijećnici i branitelji Sisačko-moslavačke županije kako bi od ministra Davora Božinovića i MUP-a zatražili da hitno objave precizne i jasne informacije o objektu za migrante. Ustvrdili su kako su zadnji događaji pokazali da su građani Petrinje i okolice obmanuti i sustavno dezinformirani oko smještaja migranata, pa s pravom, kažu, sumnjaju da im se nešto taji.

Milan Brigljević, Mostov vijećnik u Skupštini Sisačko-moslavačke županije kaže da je jasno da je "gradonačelnik znao za dvojbenu odluku MUP-a o smještaju migranata i propustio izvijestiti javnost".

- Tražili smo i informaciju o tome tko je dao suglasnost lokalne zajednice za pokretanje cijelog projekta, jer njezin pristanak bio je jedan od uvjeta za taj projekt, ali je nismo dobili – tvrdi Brigljević, dok nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Petrinje Miljenko Bušić dodaje kako je „upravo uskraćivanje svih važnih informacija građanima Petrinje rezultiralo uznemirenošću i strahom“.

- Branitelji Petrinje su tada reagirali i prikupili gotovo tri i pol tisuće potpisa protiv gradnje centra. Prije realizacije ovakvog projekta, građani Petrinje moraju biti upoznati sa svim pojedinostima. Od završetka Domovinskog rata Hrvatska nije investirala ni u jedan značajniji projekt u Petrinji, a riječ je o gradu u kojem je život izgubilo gotovo 600 branitelja i civilnih žrtava rata, a materijalna šteta procjenjuje se na gotovo milijardu kuna – zaključuje Bušić.

SDP-ova konferencija za medije

Ključne riječi

Komentara 4

OB
ObrenM
15:55 19.03.2019.

Svuda ih ima.

SN
Snowman
14:33 19.03.2019.

zasto ne na brod i nazad s njima ?

DD
dr dragon
17:50 19.03.2019.

U bolesnim društvima se nezna što je pravedno a što nije!? Hrvatska je vec dugo u toj političko-sudskoj-prevarantskoj korupciji tako da nismo iznenadjeni ni ovim tajnim planom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije