Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali križ - velika žrtva

Vijenci i svijeće za 402 poginule djece u Domovinskom ratu u Hrvatskoj

16. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/7
26.05.2018.
u 16:35

Počast najmlađim žrtvama rata iskazala su brojna izaslanstva paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća i molitvom pred spomenikom "Prekinuto djetinjstvo"

Tradicionalni, 16. susret sjećanja na 402 poginule djece u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva" u Slavonskom je Brodu još jednom okupio njihove roditelje i obitelji iz brojnih hrvatskih mjesta.

Počast najmlađim žrtvama rata iskazala su brojna izaslanstva paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća  i molitvom pred  spomenikom "Prekinuto djetinjstvo".

16. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"
1/7

Uz roditelje poginule djece, vijence su položili predstavnici Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata, izaslanik predsjednice RH Ivan Krupec, izaslanik Vlade Krunoslav Šeremet, predstavnici lokalnih vlasti i drugi. Iako su najneviniji ratni stradalnici napokon dobili spomen-obilježje, njihovi roditelji i danas, uz ogromnu tugu i bol, osjećaju i nepravdu, jer još nisu dočekali nečiju odgovornost za stradanje svoje djece.

Mjesto obilježavanja ove tragedije svake je godine Slavonski Brod u kojemu je poginulo najviše (29) djece. Prije dvije godine u Slavonskom Brodu je podignut spomenik poginuloj djeci pod nazivom "Prekinuto djetinjstvo" koji simbolizira nedovršenu slagalicu života.

Ključne riječi

Komentara 15

MA
Majur
17:33 26.05.2018.

402 djece....nema zaborava bando č.tnička.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
17:22 26.05.2018.

jel bio Pupavac?

U1
ursus_1212
17:42 26.05.2018.

Hoće li psiho frljic predstavu napravit??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije