Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DAJETE NAM SNAGU'

VIDEO Vojska opet pokazala veliko srce, 170 pripadnika sanira oštećenja nakon potresa

Zagreb: Vojska na Trgu bana Jelačića sanira štetu od potresa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
23.03.2020.
u 18:42

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske u okviru pružanja pomoći građanima Zagreba, u nedjelju, 22. ožujka sudjelovali su i u preseljenju nedonošćadi i opreme iz Petrove bolnice. Također, ispred bolnice Dr. Fran Mihaljević Hrvatska vojska podigla je tri šatora.

Pripadnici Hrvatske vojske već su drugi dan angažirani u pružanju pomoći Gradu Zagrebu u sanaciji posljedica snažnog potresa koji je glavni grad pogodio u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine.

Tako je na području grada Zagreba u ponedjeljak, 23. ožujka 2020. angažirano 170 pripadnika Hrvatske vojske koji čiste glavne prometnice u središtu, ali i širem središtu grada Zagreba.

Hrvatska vojska trenutno se nalazi na području Gornjeg grada, Zelenog vala i Ilice, a očekuju radove i u Bogovićevoj ulici te Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

VIDEO: Pripadnici Hrvatske vojske saniraju materijalne štete nastale uslijed potresa

„Prioritet nam je bio raščistiti glavne prometnice u užem i širem središtu Zagreba što smo jučer u rekordnom roku i uspjeli napraviti. Danas ulazimo i u haustore i izvlačimo šutu kako bi stanari mogli nesmetano funkcionirati“, rekao je zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, brigadir Dražen Ressler i kazao kako se tijekom današnjeg dana, očekuje i završetak svih radova.

“Izražavam žaljenje zbog svega što se dogodilo u gradu Zagrebu. Imovinu ćemo popraviti, to će se riješiti, ali nakon ovoga najbitnije je da se fokusiramo na onaj najveći i najbitniji problem koji sada imamo, a to je koronavirus. Moramo se zaštititi i bez obzira na to koliko nam je možda sad teško u ovim uvjetima, ostanite doma”, poruka je brigadira Resslera.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske u okviru pružanja pomoći građanima Zagreba, u nedjelju, 22. ožujka sudjelovali su i u preseljenju nedonošćadi i opreme iz Petrove bolnice. Također, ispred bolnice Dr. Fran Mihaljević Hrvatska vojska podigla je tri šatora, stoji u priopćenju MORH-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije