Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ GRAĐANIMA

Vojska na ulicama: Saniraju štetu, pomažu u preseljenju inkubatora...

Vojska izašla na ulice Zagreba kako bi pomogla nadležnim službama
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/22
22.03.2020.
u 10:48

Ministar Krstičević dao nalog za angažman Hrvatske vojske u pomoći gradu Zagrebu

Ministarstvo oružanih snaga RH izvijestilo je da je hrvatska vojska angažirana za  sanaciju posljedica snažnog potresa u Zagrebu.

- Angažirali smo Hrvatsku vojsku i sve nadležne službe grada Zagreba da pomognu u raščišćavanju. Ovo je bio najveći potres u proteklih 140 godina - istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Kako doznajemo s terena, vojska je stigla i ispred Petrove bolnice.

VIDEO Preseljenje inkubatora iz Petrove bolnice

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević poručio je da su svi u pogonu.

- Dao sam nalog da se digne Hrvatska vojska, na raspolaganju smo pružiti pomoć gradu Zagrebu. Naša je zadaća kao dio sustava domovinske sigurnosti pomoći našim građanima kad je najteže - kazao je Krstićević.

Pripadnici Zapovjedništva za potporu pružaju pomoć bolesnicima i pomažu bolnicama u Zagrebu, Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", kako bi se stanje što prije normaliziralo. 

Sedamdeset pripadnika Hrvatske kopnene vojske, iz sastava Inženjerijske pukovnije i mehanizirane bojne Tigrovi i Gromovi upravo je izišlo na teren u centar grada Zagreba te će pomoći u sanaciji posljedica snažnog potresa od Trga bana Jelačića Ilicom do zapadnog dijela grada, priopćili su iz MORH-a.

Ispred Petrove bolnice okupio se i velik broj navijača kluba Dinamo. Dinamovi navijači udružili su se i pomažu kod bolnice, ali i širom grada u sanaciji štete nakon potresa. 

Ključne riječi

Komentara 8

DI
Diosiario
12:47 22.03.2020.

Vidim, sad kad je kriza zbog oba teška uzroka i kad je teško i kad se vidi tko je kakav pomaže HV ali i BBB, Torcida i ostale navijačke skupine, Crkva i katoličke humanitarne udruge i ostali koji su tradicionalno na meti onih kojih sad nema nigdje a koji nam u mirna vremena dociraju o humanitarnom radu, ljudskim pravima i slično. Ne vidim nigdje ni GONG ni GOLjP ni BABE ni žabe ni lgbt ni ostale koji očito nisu organizirani pomoći ljudima u nevolji ali su zato jako dobro organizirani kad treba napadati sve što je normalno i promovirati sve što je nenormalno

LM
L.marija
11:21 22.03.2020.

Nisi dobronamjeran.Vojska je organizirana struktura i može brzo i učinkovito odgovoriti na nepredviđene situacije svugdje u svijetu. pa tako i kod nas.

DD
De der
11:40 22.03.2020.

Ovu kriznu situaciju samo može rješiti vojska zajedno sa policijom, civilnom zaštitom i specijalnim jedinicama za antibiološku borbu, ako ih imamo. Podići svu vojsku i rezervni sastav, inače će izmaknuti kontroli. Imamo li stručnjake za upravljanje kriznim situacijama ili imamo samo praznu priču političara? Nesreća na nesreću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije