Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNI PRIZORI

VIDEO Razorna tornada pogodila SAD: Šestero poginulih, uništeni domovi

Reuters
10.12.2023.
u 08:54

Fotografije i videa nakon oluje objavljeni na društvenim mrežama prikazuju razorene domove. S više zgrada poskidani su krovovi i zidovi, srušena stabla zatrpala su ceste, a brojni automobili su oštećeni.

Tennessee, saveznu državu na jugoistoku SAD-a, pogodila su razorna tornada i snažne grmljavinske oluje, ostavljajući za sobom najmanje šestero mrtvih i veliku štetu, javlja CNN.

Tri osobe, uključujući dijete, izgubile su živote kada je tornado pogodio područje Clarksvillea u okrugu Montgomery. I dalje se traga za mogućim novim žrtvama, a gotovo 20-ak ljudi primljeno je u bolnicu zbog ozljeda. Gradonačelnik Clarksvillea, Joe Pitts, proglasio je izvanredno stanje i uveo policijski sat kako bi olakšao hitne akcije.

U Madisonu, Tennessee, sjeverno od Nashvillea, potvrđena su još tri smrtna slučaja, a hitne službe procjenjuju štetu i tragaju za ozlijeđenima i poginulima. 

Gradonačelnik Nashvillea, Freddie O'Connell, proglasio je izvanredno stanje za to područje, upozoravajući na teško dostupna područja i apelirajući na građane da se drže podalje od pogođenih područja. O'Connell je istaknuo da će oporavak biti dug i pozvao Crveni križ za pomoć onima koji su raseljeni.

Fotografije i videa nakon oluje objavljeni na društvenim mrežama prikazuju razorene domove. S više zgrada poskidani su krovovi i zidovi, srušena stabla zatrpala su ceste, a brojni automobili su oštećeni.

VEZANI ČLANCI:

Nažalost, opasnost od snažnih oluja nastavlja se i u nedjelju. - Izolirane jake grmljavinske oluje bit će moguće do nedjelje navečer u dijelovima jugoistočnih država, uglavnom u obliku povremenih štetnih vjetrova i nekoliko kratkih tornada - izvještavaju američki prognostičari, piše CNN.

VIDEO Tornado u Francuskoj

Komentara 2

Avatar izigoin
izigoin
09:38 10.12.2023.

je li to od 12.09.2023?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije