Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokolj u teksasu

VIDEO Objavljena fotografija ubojice: Snimljen trenutak kada je krenuo u krvavi pohod

ubojica iz teksasa
Foto: ABC/Twitter/Screenshoot
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.05.2022.
u 23:46

Poručnik Chris Olivarez rekao je kako je osumnjičeni prvo pucao u svoju baku koja se nalazi u kritičnom staju u bolnici te se tada odvezao prema školi.

Naoružani napadač ubio je najmanje 19 učenika i dvije odrasle osobe u utorak u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Teksasu. Vlasti su objavile da je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru u osnovnoj školi u Južnom Teksasu oko 130 kilometara zapadno od  San Antonija. Napadač je i sam usmrćen kada je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam.  Dva policajca su lakše ranjena, a djevojčica i jedna starija osoba prevezeni su u bolnicu u kritičnom stanju.

“Vjeruje se da je napustio svoje vozilo i ušao u osnovnu školu Robb s pištoljem, a možda je imao i pušku, ali to još nije potvrđeno prema mom posljednjem izvješću”, rekao je.

Poručnik Chris Olivarez rekao je kako je osumnjičeni prvo pucao u svoju baku koja se nalazi u kritičnom staju u bolnici te se tada odvezao prema školi. Automobilom je sletio u jarak u blizini škole te je put nastavio pješice do mjesta krvoprolića. - Počeo je pucati u svaku osobu koja je bila ispred njega - rekao je poručnik. Napadač je bio dobro opremljen te je nosio pancirku.

Društvenim mrežama širi se snimka na kojoj se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu.

Na Instagram profilu povezanim s ubojicom pojavile su se najmanje dvije fotografije s oružjem i to tri dana prije pucnjave. Pišu i kako je Ramos bivšem školskom kolegi poslao fotografije oružja i municije nekoliko dana prije napada.  On je otkrio i kako je Ramos bio meta školskih kolega zbog odjeće koju je nosio te zbog financijske situacije u obitelji. Rekao je kako je Ramos polako prestajao dolaziti u školu. - Stari, zašto to imaš? - upitao je kolega Ramosa koji mu je poslao fotografije oružja i municije, a on mu je odgovorio da 'ne brine zbog toga'. Napisao mu je i da sada izgleda drugačije te da ga ne bi prepoznao.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar budala
budala
01:18 25.05.2022.

Pucanje u crnce prije 10 dana je oznaceno kao rasistcko. Kako je ovo pucanje oznaceno, nije receno. Ovaj tekst "novinari" kao papagaji c/p prenose iz drugih portala

Avatar Cantor
Cantor
05:06 25.05.2022.

Simpatičan mladić. Prije nego bude provedena istraga biti će nedvosmisleno utvrđeno kako je isti žrtva okruženja i toksične bijele patrijarhije. I da je napad podupirao Trump iz svoje baze Berchtesgaden u Austrijskim alpama...

Avatar Tombstone
Tombstone
00:47 25.05.2022.

Pucnjave su sve cesce u gradovima s demokratskim vladama posto ovi defundiraju policiju. Pogotovo u jugozapadnim drzavama gdje je od dolaska bidena a pogotovo postavljanja kamale haris na rijesavanje problema na granici i to najvise od strane ilegalnih useljenika iz socijalistickim vladama unistenih drzava latinske amerike. Ukljucivanje Miami Beacha u ovu listu ne odgovara istini, kriminal je tamo u padu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije