Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strašan zločin

Krvoproliće u osnovnoj školi u Teksasu: Ubijeno je četrnaest učenika i nastavnik, napadač (18) mrtav

Pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.05.2022.
u 22:59

Osumnjičeni je također navodno pucao u svoju baku prije nego što je ušao u školu i ponovno otvorio vatru

U pucnjavi u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu ubijeno je četrnaest učenika i učitelj izjavio je guverner Greg Abbott. 

Napadač je "ubio, na okrutan i sumanut način, 14 učenika i nastavnika", rekao je Greg Abbott. Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u osnovnoj školi u Robbu, 130 kilometara od grada San Antonija.

“Vjeruje se da je napustio svoje vozilo i ušao u osnovnu školu Robb s pištoljem, a možda je imao i pušku, ali to još nije potvrđeno prema mom posljednjem izvješću”, rekao je.

"Osumnjičeni je također navodno pucao u svoju baku prije nego što je ušao u školu i ponovno otvorio vatru", rekao je Abbott. Više o njenom stanju nije rekao ništa. Među ozlijeđenima su i dva policajca koji su reagirali, rekao je Abbott. 

"Ono što se dogodilo u Uvaldeu je užasna tragedija koja se ne može tolerirati u državi Tekasa. Lokalna policija poduzima brzu akciju", rekao je novinarima guverner.

"U ovom trenutku, istraga nam govori da je osumnjičeni djelovao sam tijekom ovog gnusnog zločina", rekao je Pete Arredondo, šef policije Arredondo je potvrdio da je osumnjičenik mrtav. Više detalja o žrtvama u pucnjavi nije iznio.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre objavila je na Twitteru da je predsjednik Joe Biden obaviješten o pucnjavi u školi u Teksasu. “Predsjednik Biden je informiran o užasnim vijestima o pucnjavi u osnovnoj školi u Teksasu i nastavit će se redovito obavještavati kako informacije postanu dostupne”, napisala je na Twitteru.

Memorijalna bolnica Uvalde priopćila je da je 15 učenika prevezeno na liječenje kod njih. Dva pacijenta prebačena su u San Antonio na liječenje, dok je treći čekao transfer, priopćila je bolnica. 45-godišnjak je također hospitaliziran nakon što ga je okrznuo metak, priopćila je bolnica.

Sveučilište Health u San Antoniju priopćilo je da ima dva pacijenta iz pucnjave, dijete i odraslu osobu. Bolnica je priopćila da je 66-godišnja žena u kritičnom stanju. Još uvijek nema ažuriranja o stanju djeteta.

Dječja bolnica u San Antoniju priopćila je da je također primila pacijente iz pucnjave.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

Ključne riječi

Komentara 30

SE
serđo12
23:05 24.05.2022.

Nažalost tamo je sve moguće ! Kad bi se to dogodilo kod nas ,rekli bi za nas da smo primitivni barbari !

Avatar Zgubider..
Zgubider..
23:03 24.05.2022.

Bacili su Ukrajinu u rat, a bolje bi im bilo da pometu svoje dvorište…

Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:54 24.05.2022.

Amerikanci.... Nitko nije iznenađen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije