Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJADVENT

Velika: U Nininu čarobnu Shhhumu po germ knedle

Velika: Atmosfera adventa u Aquaparku Shhhuma
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/18
09.12.2023.
u 11:28

Pred nama je trideset dana vrhunske zabave. Uz bogatu gastronomsku ponudu u nekoj od 20 ugostiteljskih kućica i koncerte petkom i subotom, posebnost je našeg adventa što ima zonu za djecu, a nedjelje su rezervirane za obiteljski dan, s puno animacija i maskota za najmlađe pa se cijela obitelj može dobro zabaviti.

S više od 200 tisuća lampica obasjana je Ninina čarobna Shhhuma na izvoru termalne vode u srcu Parka prirode u Velikoj, a u njoj svoj kutak ima i Djed Mraz pa svakoga dana od 17 do 19 hoda između stabala s kojih pada svjetleća kiša i svoj djeci dijeli slatkiše. U toj čudesnoj adventskoj šumi jedna je od kućica i ona Bake Mraz, a tu se možete okrijepiti i zagrijati. Ulaz u okićenu šumu uglavnom je besplatan, ponuda velika i raznovrsna, a blagdanska čarolija započeta koncertom Danijele Martinović na sv. Nikolu potrajat će do Tri kralja.

Iako je tek treća godina da se advent održava na ovoj lokaciji podno Papuka, na popularnom kupalištu Aquapark Shhhuma, upravo je on mnogima najljepši u Slavoniji, no Slavonci nisi jedini gosti. Poznata estradna imena privlače posjetitelje sa svih strana, a za samo šest koncerata – Jelene Rozge, Miroslava Škore, Halida Bešlića... - ulaz u Nininu čarobnu Shhhumu će se naplaćivati, od 10 do 15 eura.

Vrhunska zabava

- Pred nama je trideset dana vrhunske zabave. Uz bogatu gastronomsku ponudu u nekoj od 20 ugostiteljskih kućica i koncerte petkom i subotom, posebnost je našeg adventa što ima zonu za djecu, a nedjelje su rezervirane za obiteljski dan, s puno animacija i maskota za najmlađe pa se cijela obitelj može dobro zabaviti. Na dočeku Nove godine 31. prosinca u podne na besplatnom koncertu svirat će nam Giuliano i Diktatori, u nebo ćemo pustiti 500 šarenih balona besplatan i tako ući u najveseliju noć – kaže direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić pozivajući sve da dođu osjetiti dašak blagdanske atmosfere.

VEZANI ČLANCI: 

A u Nininoj čarobnoj Shhhumi uistinu nema čega nema. U adventskim kućicama maštovitih naziva pripremaju se kobasice po domaćoj, slavonskoj, recepturi, sendviči od šunke i kulena, germ knedle posute zlatnim božićnim zvjezdicama, kuha se vino, okreće vrtuljak, vozi Grinch vlakić, otvoreno je i klizalište...

Hrana iz naše ponude nazvana je po likovima iz filma "Sam u kući" pa imamo i Kevinov burger. Najbolje idu domaća božićna kobasica, fritule i kuhano crno vino, brend božićnog adventa – govori Vlaho Berišić koji s bratom Emanuelom ima ugostiteljski objekt "Sam u kućici" gdje im pomaže rođak Valentin.

Uz njihovu nižu se Kuća malog Slavonca, Čin čin house, Tri praščića, Orašar, kućice ovdašnjih vinara Enjingija, Galića... Eno-gastronomska ponuda za svačiji je ukus, cijene raznolike. Kuhano vino stoji između 2,5 i 3 eura, krafne su dva eura, fritule tri, kobasice četiri, Kevinov burger šest eura... Ispred kućica su stolovi s pećicama unutra pa se možete ugrijati dok uživate u okusima. Želite li više komocije, otvoren je i prostrani i lijepo uređeni restoran Shhhuma u kojem se osim domaćih slavonskih specijaliteta pripremaju i hvaljeni wokovi, a ne meniju je i jedno tradicijsko jelo iz Nepala čiji su recept u nasljeđe ostavili prijašnji zaposlenici.

Iz Muzeja na advent

Osvijetljenim stazama što vode između okićenih bazena, vozila, kućica... s jednog na drugi kraj kompleksa nailazimo na poveću grupu Udruge umirovljenika i starijih osoba iz Orahovice. Kažu nam da su bili u posjetu Muzeju bećarca u nedalekoj Pleternici iz koje su se zaputili na advent u Veliku. Baš kao i svi posjetitelji koji dođu u Nininu čarobnu Shhhumu, i oni su bili oduševljeni i ugođajem i sadržajem ovoga adventa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije