Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.08.2016. u 11:14

Zašto naša diplomacija šuti o lažima da “Srbi ovdje žive kao Jevreji u nacističkoj Njemačkoj”

Već tradicionalno početkom kolovoza svake godine Hrvatska se pretvara u metu propagandne paljbe iz srbijanskih medija, ali i u metu diplomatskih prosvjeda i nota koje pod cijelim nizom izgovora i više ili manje izmišljenih ili bar nategnutih razloga prema Zagrebu frcaju s one strane Dunava. I sve je to u redu, shvatljivo je da će obljetnicu Oluje beogradski političari, ali i beogradski tabloidi čija su publika ljudi s “više ruku nego što imaju zuba u glavi”, kako se slikovito izrazio Pero Ćorić prije nekog vremena govoreći doduše o nekoj drugoj populaciji, koristiti za dizanje svog rejtinga na političkoj sceni. No potpuno je nerazumljivo zašto i kako hrvatska diplomacija o svemu tome šuti.

Prije nekoliko dana s naslovnice beogradskog Blica, novina koje su do prije godinu ili dvije bile relativno ozbiljne, a sada su svedene na razinu šunda, tek neznatno boljeg od ozloglašenog Kurira, kočio se veliki naslov. Srbi u Hrvatskoj žive kao Jevreji u nacističkoj Njemačkoj. I na takve stvari hrvatska diplomacija ne reagira. Iako je i sam Blicov sugovornik, Srbin koji živi u Hrvatskoj, potvrdio Večernjaku da su njegove izjave izvučene iz konteksta i kako bi, da mu u Hrvatskoj ne odgovara, otišao raditi u Njemačku, iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova o tome skandalu ni jednoga slova. Eventualna tvrdnja da na pisanje nekog lista u Srbiji ne treba službeno reagirati ili poslati diplomatsku prosvjednu notu zasigurno ne stoji.

Kakvo god smeće od teksta prepuno laži i nategnutih konstrukcija objavljivao, Blic je prilično utjecajan list s brojnom publikom. Srbijanski veleposlanik u Zagrebu oštro reagira kada ima i najmanji povod, srpsko ministarstvo vanjskih poslova poziva hrvatskog veleposlanika u Beogradu na razgovor i za najmanju sitnicu. Prosvjedovali su i kada je zapaljena srpska zastava u Kninu, iako su počinitelji već u tome trenutku bili uhićeni. Jasno je da je Vlada tehnička, ali Ministarstvo vanjskih poslova treba raditi svoj posao bez obzira na to tko mu je na čelu.

>> Kovač: Predstavnici vlasti u Srbiji morat će se osloboditi virusa agresivnog velikosrpstva

Komentara 1

BK
B Kosa
10:00 13.08.2016.

za razliku od vesne Pusic, Kovac je mnogo bolje reagirao. Ivica Dacic je bio slobin tajnik kada su vodili agresorske ratove. Presjednica je rekla Sta rade nasi diplomati vani kada se hrvatsku napada i blati. izgleda da se oni slazu sa time. Koji god diplomat ne napise protesno pismo treba ga smjeniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije