Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Dabro: 'Banožić je svojim izjavama o Plenkoviću pokušao obmanuti članstvo i javnost'

10.11.2020.
u 11:01

Ministar obrane Mario Banožić otvoreno je govorio da za kandidaturu ima podršku vrha stranke i Andreja Plenkovića

– Mario Banožić kandidat je kao i ja, HDZ je demokratska stranka i potporu Andreja Plenkovića imamo i Banožić i ja, kao i svaki kandidat koji se natječe u HDZ-u – rekao je na početku emisije zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro koji se natječe za čelnu poziciju u toj organizaciji .

Dodao je da Banožića poštuje kao ministra, ali i da je izjavom da ima podršku Andreja Plenkovića "pokušao obmanuti i članstvo i javnost". 

– Mogu reći da ne govori istinu – objasnio je Dabro.

Rekao je i da su se održavali sastanci u stranci, ali i da nije bilo odgovaranja od kandidature.

– Dapače, dobili smo svi potporu da budemo jednakopravni kandidati u ovom procesu izbora u HDZ-u – odgovorio je Dabro.

Na pitanje kako komentira dopis Damira Dekanića koji je obavijestio svoju općinsku organizaciju da je ''na neki način zamoljen da povuče kandidaturu'', Dabro je odgovorio: – To trebate pitati gospodina Dekanića, ja takvu izjavu nisam čuo niti je bilo tko od mene tražio da se povučem kao kandidat za predsjednika županijske organizacije.

Na pitanje ima li ambiciju, ako pobjedi na unutarstranačkim izborima, da postane župan, Dabro je odgovorio da ima te da je iz tog razloga krenuo u ovu unutarstranačku utakmicu.

Rekao je kako treba naglasiti da su prvi put ovi izbori po principu jedan član – jedan glas.

– Ljudi žele da se njihov glas čuje i da biraju svoje vodstvo bez nekakvog nametanja, bez nekakvih zavrtanja ruku koja su se događala u nekim prošlim vremenima – dodao je Dabro.

Na pitanje da konkretnije odgovori gdje se to događalo i je li se u prošlim vremenima uplitala središnjica ili se radilo o ljudima na terenu, Dabro je odgovorio kako ''središnjicu ne treba uplitati u to". Rekao je da želi pohvaliti Plenkovića i način na koji vodi HDZ.

– Uvijek na terenu imate određene ljude koji žele kontrolirati unutarstranačke procese, koji žele nametnuti neke svoje favorite i to je isključivo bilo na nekim lokalnim razinama – izjavio je.

– Kažete da nema velikih problema u organizaciji, međutim svjedočili smo proljetos čak i uplitanju policije i DORH-a u situaciju u Otoku. Kako je moguće da se unutar stranke događaju takvi obračuni među članovima? – upitali smo Dabru.

– Nisu to bili obračuni među članovima HDZ-a, to su bili osobni obračuni između dvoje ljudi. Kao mladež imaju neku svoju ambiciju i pokazivali su na neke nepravilnosti unutar samih demokratskih procesa tako da je netko iskoristio svoju poziciju pa nekakvim svojim dobrim prijateljskim angažmanom aktivirao i ravnateljstvo policije – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:27 10.11.2020.

mininistar obrane rh u unutarstranackim izborima koji u stvari i nisu izbori ima podrsku predsjednika vlade rh i predsjednika hdzejaca koji ima pdrsku ukupno samo 16% birackog tijela u hrvatskoj.....tako da takova podrska je u biti hinjenje demokracije ....nista vise i nista manje...

Avatar Nilski konj
Nilski konj
11:26 10.11.2020.

Aha ha ha, počeo bratoubilački rat među pripadnicima partije.

DU
Deleted user
11:21 10.11.2020.

Lopovska sekta se bavi sama sobom dok se hrvatsko društvo i država raspada po šavovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije