Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Večernji TV

Dabro: 'Banožić je svojim izjavama o Plenkoviću pokušao obmanuti članstvo i javnost'

Ministar obrane Mario Banožić otvoreno je govorio da za kandidaturu ima podršku vrha stranke i Andreja Plenkovića
10. studenoga 2020. u 11:01 3 komentara 10762 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

– Mario Banožić kandidat je kao i ja, HDZ je demokratska stranka i potporu Andreja Plenkovića imamo i Banožić i ja, kao i svaki kandidat koji se natječe u HDZ-u – rekao je na početku emisije zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro koji se natječe za čelnu poziciju u toj organizaciji .

Josip Dabro JOSIP DABRO: 'Došlo je vrijeme za nove ljude koji bi preuzeli odgovornost, ovako zaista dalje ne ide'

Dodao je da Banožića poštuje kao ministra, ali i da je izjavom da ima podršku Andreja Plenkovića "pokušao obmanuti i članstvo i javnost". 

– Mogu reći da ne govori istinu – objasnio je Dabro.

Rekao je i da su se održavali sastanci u stranci, ali i da nije bilo odgovaranja od kandidature.

– Dapače, dobili smo svi potporu da budemo jednakopravni kandidati u ovom procesu izbora u HDZ-u – odgovorio je Dabro.

Na pitanje kako komentira dopis Damira Dekanića koji je obavijestio svoju općinsku organizaciju da je ''na neki način zamoljen da povuče kandidaturu'', Dabro je odgovorio: – To trebate pitati gospodina Dekanića, ja takvu izjavu nisam čuo niti je bilo tko od mene tražio da se povučem kao kandidat za predsjednika županijske organizacije.

Na pitanje ima li ambiciju, ako pobjedi na unutarstranačkim izborima, da postane župan, Dabro je odgovorio da ima te da je iz tog razloga krenuo u ovu unutarstranačku utakmicu.

Rekao je kako treba naglasiti da su prvi put ovi izbori po principu jedan član – jedan glas.

Andrej Plenković i suradnici posjetili Vukovar i Vinkovce uoči parlamentarnih izbora Previranja u ogranku HDZ-a Plenković u unutarstranačku bitku šalje Banožića, Dabro ne odustaje

– Ljudi žele da se njihov glas čuje i da biraju svoje vodstvo bez nekakvog nametanja, bez nekakvih zavrtanja ruku koja su se događala u nekim prošlim vremenima – dodao je Dabro.

Na pitanje da konkretnije odgovori gdje se to događalo i je li se u prošlim vremenima uplitala središnjica ili se radilo o ljudima na terenu, Dabro je odgovorio kako ''središnjicu ne treba uplitati u to". Rekao je da želi pohvaliti Plenkovića i način na koji vodi HDZ.

– Uvijek na terenu imate određene ljude koji žele kontrolirati unutarstranačke procese, koji žele nametnuti neke svoje favorite i to je isključivo bilo na nekim lokalnim razinama – izjavio je.

– Kažete da nema velikih problema u organizaciji, međutim svjedočili smo proljetos čak i uplitanju policije i DORH-a u situaciju u Otoku. Kako je moguće da se unutar stranke događaju takvi obračuni među članovima? – upitali smo Dabru.

Večernji TV Banožić: Fama da Čuljak nešto kroji odgovara onima koji traže izgovor za svoj nerad i slabe rezultate

– Nisu to bili obračuni među članovima HDZ-a, to su bili osobni obračuni između dvoje ljudi. Kao mladež imaju neku svoju ambiciju i pokazivali su na neke nepravilnosti unutar samih demokratskih procesa tako da je netko iskoristio svoju poziciju pa nekakvim svojim dobrim prijateljskim angažmanom aktivirao i ravnateljstvo policije – rekao je.

osvanuo novi natpis
Salona više nema: Gdje je sada frizerka Kolinde Grabar-Kitarović koja si je jednom objavom uništila ugled
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema
 • mali gracin:

  mininistar obrane rh u unutarstranackim izborima koji u stvari i nisu izbori ima podrsku predsjednika vlade rh i predsjednika hdzejaca koji ima pdrsku ukupno samo 16% birackog tijela u hrvatskoj.....tako da takova podrska je u biti hinjenje demokracije ....nista vise i nista manje...

 • Avatar Plameni jazavac
  Plameni jazavac:

  Aha ha ha, počeo bratoubilački rat među pripadnicima partije.

 • Avatar putnik833
  putnik833:

  Lopovska sekta se bavi sama sobom dok se hrvatsko društvo i država raspada po šavovima.