Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 19 sati

Večeras premijerno pogledajte dokumentarni film o 10 godina Hrvatskog članstva u EU

Zagreb: Dolazak uzvanika i sve?ana premijera filma "10 godina Hrvatske u Europskoj uniji"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/43
30.06.2023.
u 11:59

Svjedočanstva ključnih dionika u procesu europskih integracija u dokumentarni film je sažeo reporter Večernjeg lista Tomislav Krasnec koji je od samih je početaka iz Bruxellesa pratio sve aktere i zbivanja kao i najsvečanije trenutke hrvatskog članstva, uključujući ulazak u šengensko područje i eurozonu.

Desetljeće u životu čovjeka je čitavo jedno poglavlje. Desetljeće u životu jedne države najčešće je rečenica u povijesnoj knjizi, ali ne i u slučaju Hrvatske. Prije točno deset godina, 1. srpnja 2013. Hrvatska se pridružila Europskoj uniji. U tom razdoblju ispisao se čitav niz povijesnih događaja koji su ukoričeni unutar 150 stranica Specijala Večernjeg lista objavljenog prethodne nedjelje, ali i u 53-minute dokumentarnog filma.

Večeras od 19 sati, čitatelji Večernjeg lista imat će priliku premijerno pogledati dokumentarni film o 10 godina Hrvatska u EU na portalu vecernji.hr.

Svjedočanstva ključnih dionika u procesu europskih integracija sjajno je sažela osoba koja je i sama bila dio tih zbivanja. Reporter Večernjeg lista Tomislav Krasnec, od samih je početaka iz Bruxellesa pratio sve aktere i zbivanja kao i najsvečanije trenutke hrvatskog članstva, uključujući ulazak u šengensko područje i eurozonu.

POVEZANI ČLANCI:

– Ovo je jedan pogled na sve ono što je Hrvatska učinila iz ugla našeg Tomislava Krasneca koji je sve pratio iz prvoga reda. Hrvatska se mijenjala na bolje, uhvatila i posljednji vlak i posljednji vagon za EU. Jasan je konsenzus da nam je mjesto u EU, među ostalim zbog brojnih benefita. Pelješki most za mene je personifikacija svega onog dobrog što nam je Unija donijela – istaknuo je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

GALERIJA: Premijera filma 10 godina Hrvatske u EU u kinu Cinestar Branimir Centar

Zagreb: Dolazak uzvanika i sve?ana premijera filma "10 godina Hrvatske u Europskoj uniji"
1/43

Međutim, film nije samo rekapitulacija događaja, već i pogled u budućnost i prilike koje tek Hrvatska može iskoristiti, a za Večernji list, među ostalima govore: premijer Andrej Plenković, premijerka koja je zaključila pregovore Jadranka Kosor, bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, ali i stručnjaci i profesori Marijana Grbeša Zenzerović, Božo Skoko, Dragan Bagić, Vlatko Cvrtila poduzetnici Emil Tedeschi i Martina Dalić, te ekonomski analitičar Velimir Šonje. Dokumentarac sniman u Bruxellesu i Zagrebu u potpunosti je djelo Večernjeg lista i cijelog tima novinara, ali i video odjela na čelu s postproducentom Antonijem Tatarom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije