Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO JEDAN KANDIDAT

Već se zna 67 načelnika općina i pet gradonačelnika

Ilustracija za glasovanje na izborima
Josip Regovic/PIXSELL
16.05.2021.
u 11:09

Ako na manjak protukandidata gledamo kao na nezainteresiranost za politiku, onda je najizraženija u Osječko-baranjskoj županiji gdje je na taj način izabrano čak 10 načelnika općina

I prije nego je danas počelo glasovanje već se zna tko će sljedeće četiri godine biti gradonačelnik u Hrvatskoj Kostajnici, Pakracu, Ninu, Skradinu i Novigradu, te je poznato 67 načelnika općina. Naime, u tim lokalnim jedinicama samo je jedan kandidat.

Ako na manjak protukandidata gledamo kao na nezainteresiranost za politiku, onda je najizraženija u Osječko-baranjskoj županiji gdje je na taj način izabrano čak 10 načelnika općina, pa u Splitsko-dalmatinskoj sedam, u Istarskoj šest načelnika i gradonačelnik i u Zagrebačkoj šest načelnika...

Riječ je o općinama Bedenica, Dubrava, Jakovlje. Krašić, Rakovec i Orle u Zagrebačkoj županiji. Mihovljan, Zagorska Sela i Kumrovec u Krapinsko-zagorskoj, Gvozd u Sisačko-moslavačkoj, Lasinja, Rakovica i Saborsko u Karlovačkoj, Ljubešćica u Varaždinskoj, Legrad u Koprivničko-križevačkoj, Berek, Hercegovac, Rovišće i Štefanje u Bjelovarsko-bilogorskoj, Dobrinj i Vrbnik u Primorsko-goranskoj, Udbina i Vrhovine u Ličko-senjskoj, Sopje, Suhopolje i Voćin u Virovitičko-podravskoj, Jakšić i Kaptol u Požeško-slavonskoj, Cernik, Donji Andrijevci, Vrbje i Vrpolje u Brodsko-posavskoj, Svet Filip i Jakov i Zemunik Donji u Zadarskoj, Antunovac, Darda, Feričanci, Jagodnjak, Podravska Moslavina, Semeljci, Strizivojna, Viljevo, Vuka i Vladislavci u Osječko-baranjskoj, Biskupija, Ervenik, Kistanje i Promina u Šibensko-kninskoj, Lovas, Markušica, Negoslavci i Stari Jankovci u Vukovarsko-sremskoj, Muć, Klis, Lokvičići, Postira, Prgomet, Sućuraj i Zagvozd u Splitsko-dalmatinskoj, Bale, Grožnjan, Ližnjan, Lupoglav,Vižinada i Vrsar u Istarskoj, Janjina i Zažablje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Komentara 5

KP
Karlovacko pivo
11:20 16.05.2021.

Vjerovatno ljudima pasu oni sto su bili i do sada ili stvarno nema vise strucnih ljudi da bi mogli obnasat tu duznost pogotovo Jakšić i Kaptol HDZ-eovci

SE
senijor121
14:23 16.05.2021.

Nitko pametan se neće kandidirati ako unaprijed zna da nema šanse, kao što to čine brojni malooumni kandidati diljem zemlje, koriste priliku da izađu iz mišjih rupa.

DA
danbosnj
12:47 16.05.2021.

Do slijedećih izbora te općine priključiti sljedećim većim općinama, i problem riješen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije