Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs

Isprobajte bojanje jaja prirodnim bojama – od cikle do luka, špinata i kupusa

uskršnja jaja
Foto: Thinkstock
25.03.2016.
u 15:57

Ako imate strpljenja, oslikajte ih voskom prije bojenja pa će biti šarena i s odabranim motivima malih slikara. I da, zasjajite ih s malo svinjske masti

Bojenje jaja uoči Uskrsa puno je više od tradicije, vrijeme je to kada se oko ovog slatkog zadatka okupljaju najmlađi.

Moderne instant-boje zamijenile su nekadašnju tradiciju “penganja” jaja voskom, ukrašavanja jaja listićima peršina ili djeteline, zamatanju u kore od luka... Isprobajte s najmlađima neke alternativne metode bojenja jaja poput, primjerice, intenzivne boje od kuhane cikle koja će dati sve nijanse lijepe ružičaste, ljubičastog kupusa koji će dati plavičasta jaja, lišća špinata od kojeg ćete dobiti zelene nijanse, luka koji će dati ugodno tople crvene nijanse ili kurkume od koje će jaja biti žuta poput sunca.

Ako imate strpljenja, oslikajte ih voskom prije bojenja pa će biti šarena i s odabranim motivima malih slikara. I da, zasjajite ih s malo svinjske masti. 

>>Ovo je sve što trebate znati o hrenu...Naribajte ga i pomiješajte s reskim jabukama i vrhnjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije