Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Predsjednički izbori

Udruga U ime obitelji Ustavnom sudu dostavila žalbu na DIP-ovu zabranu

U ime obitelji tvrdi da zadovoljava sve uvjete propisane u Obvezatnim uputama DIP-a kako bi izbore mogla promatrati na biračkim mjestima Grada Zagreba, u izbornom povjerenstvu Grada Zagreba,  u DIP-u i u APIS-u.
05. siječnja 2020. u 10:14 6 komentara 876 prikaza
U ime obitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Udruga U ime obitelji izvijestila je u nedjelju da je dostavila u subotu, nakon što se pismeno očitovala DIP-u, žalbu Ustavnom sudu na Rješenje kojim se toj nevladinoj udruzi zabranjuje promatranje drugog kruga predsjedničkih izbora.

Željka Markić Optužili ih za pristranost DIP udruzi U ime obitelji uskratio pravo promatranja izbora

U žalbi, koja je dostavljena medijima, navodi da je "DIP nevaljano i sasvim arbitrarno donio predmetno Rješenje ne pozivajući se na (i ne posjedujući) pravnu osnovu po kojoj bi mogao u konkretnoj situaciji, u izbornom procesu prilikom biranja predsjednika Republike Hrvatske, dokinuti pravo jednoj nevladinoj udruzi promatranje rada izbornih povjerenstava i biračkih odbora na području Republike Hrvatske". 

U ime obitelji tvrdi da zadovoljava sve uvjete propisane u Obvezatnim uputama DIP-a kako bi izbore mogla promatrati na biračkim mjestima Grada Zagreba, u izbornom povjerenstvu Grada Zagreba,  u DIP-u i u APIS-u. 

Željka Markić Dan državnosti U ime obitelji: Novi blagdani trebaju biti neradni i za radnike u trgovinama

Ta udruga ističe da neovisno i nepristrano promatra izbore već pet godina, navodi se u žalbi Ustavnom sudu, te je u svakom izbornom ciklusu do sada javno dala svoje viđenje predsjedničkih kandidata, liste kandidata za Hrvatski sabor i na lokalnim izborima i dala preporuke biračima, a istodobno doprinosila transparentnosti izbornog procesa i poticanju svih birača da izađu na izbore.

Ivan Munjin Referendumske inicijative U ime obitelji poziva saborske zastupnike da odbace prijedlog Zakona o referendumu

"Udruga U ime obitelji je u prvom krugu predsjedničkih izbora pozvala birače da ne izaberu jednog kandidata, što je ponovila i u drugom krugu. Činjenica je da DIP U ime obitelji nije zabranio da zbog toga promatra izbore u prvom krugu - dokaz je proizvoljnosti i pristranosti DIP-a", ocjenjuje da nevladina udruga.

Logotip IZBORI 2019 | Autor :

SLOVAKINJA DANIELA A.?
Amerikanka na Instagramu o misterioznoj ženi s Krka: 'Radile smo zajedno, dobro je poznajem'
Poslovna odjeća koju je dizajnirao pobjednik natječaja "Ti kreiraš" Robert Sever
Poslovna odjeća s dizajnerskim potpisom
Prava stvar na pravom mjestu: Evo kako izgleda dizajn Roberta Severa
  • berija:

    GONG promatra. Ah, da, oni otvoreno podržavaju drugog kandidata. Normalno.

  • pilikodebilko:

    Sve je po pravilima službe HDZ/SDP partije. U prvom krugu ste poduprli kandidata svoje partije na uštrb neovisnog kandidata, pa ste mogli promatrati izbore, jer vam je odgovarala HDZ/SDP pljačka izbora. U drugom krugu ste poduprli kandidata svoje partije na ... prikaži još! uštrb drugog kandidata svoje partije, e to ne može.

  • novo vriijeme:

    I oni su operirani od srama, galame protiv istambulske i homo brakova, vuku narod po ulicama i onda mrtvi hladni okrenu kaput i podrže Kolindu čija stranka podžava Istambulsku i udomljavanje djece homoparova. Čak i Kolinda se izjasnila za udomoljavanje ... prikaži još!e djece homoparova ako kao dokaz jednom paru je to sud i odobrio. Vi ste za odane i vjerodostojne katolike gotovi. Još samo se pitamo šta je bio motiv za ovakav prevrat. Priče o Milanoviću komunisti ne drže vodu, to je samo opravdanje za ovu sramotu.