Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMATRANJE IZBORA

Udruga U ime obitelji Ustavnom sudu dostavila žalbu na DIP-ovu zabranu

U ime obitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.01.2020.
u 10:14

U ime obitelji tvrdi da zadovoljava sve uvjete propisane u Obvezatnim uputama DIP-a kako bi izbore mogla promatrati na biračkim mjestima Grada Zagreba, u izbornom povjerenstvu Grada Zagreba,  u DIP-u i u APIS-u.

Udruga U ime obitelji izvijestila je u nedjelju da je dostavila u subotu, nakon što se pismeno očitovala DIP-u, žalbu Ustavnom sudu na Rješenje kojim se toj nevladinoj udruzi zabranjuje promatranje drugog kruga predsjedničkih izbora.

U žalbi, koja je dostavljena medijima, navodi da je "DIP nevaljano i sasvim arbitrarno donio predmetno Rješenje ne pozivajući se na (i ne posjedujući) pravnu osnovu po kojoj bi mogao u konkretnoj situaciji, u izbornom procesu prilikom biranja predsjednika Republike Hrvatske, dokinuti pravo jednoj nevladinoj udruzi promatranje rada izbornih povjerenstava i biračkih odbora na području Republike Hrvatske". 

U ime obitelji tvrdi da zadovoljava sve uvjete propisane u Obvezatnim uputama DIP-a kako bi izbore mogla promatrati na biračkim mjestima Grada Zagreba, u izbornom povjerenstvu Grada Zagreba,  u DIP-u i u APIS-u. 

Ta udruga ističe da neovisno i nepristrano promatra izbore već pet godina, navodi se u žalbi Ustavnom sudu, te je u svakom izbornom ciklusu do sada javno dala svoje viđenje predsjedničkih kandidata, liste kandidata za Hrvatski sabor i na lokalnim izborima i dala preporuke biračima, a istodobno doprinosila transparentnosti izbornog procesa i poticanju svih birača da izađu na izbore.

"Udruga U ime obitelji je u prvom krugu predsjedničkih izbora pozvala birače da ne izaberu jednog kandidata, što je ponovila i u drugom krugu. Činjenica je da DIP U ime obitelji nije zabranio da zbog toga promatra izbore u prvom krugu - dokaz je proizvoljnosti i pristranosti DIP-a", ocjenjuje da nevladina udruga.

Komentara 6

BE
berija
10:34 05.01.2020.

GONG promatra. Ah, da, oni otvoreno podržavaju drugog kandidata. Normalno.

PI
pilikodebilko
10:49 05.01.2020.

Sve je po pravilima službe HDZ/SDP partije. U prvom krugu ste poduprli kandidata svoje partije na uštrb neovisnog kandidata, pa ste mogli promatrati izbore, jer vam je odgovarala HDZ/SDP pljačka izbora. U drugom krugu ste poduprli kandidata svoje partije na uštrb drugog kandidata svoje partije, e to ne može.

NV
novo vriijeme
10:26 05.01.2020.

I oni su operirani od srama, galame protiv istambulske i homo brakova, vuku narod po ulicama i onda mrtvi hladni okrenu kaput i podrže Kolindu čija stranka podžava Istambulsku i udomljavanje djece homoparova. Čak i Kolinda se izjasnila za udomoljavanjee djece homoparova ako kao dokaz jednom paru je to sud i odobrio. Vi ste za odane i vjerodostojne katolike gotovi. Još samo se pitamo šta je bio motiv za ovakav prevrat. Priče o Milanoviću komunisti ne drže vodu, to je samo opravdanje za ovu sramotu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije