Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Ubio ženu jer mu nije htjela predati kravu

Županijski sud u Zagrebu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
27.02.2019.
u 15:29

Još kao optuženik je bio ispitan 2009. na Okružnom sudu u Beogradu i tada je odbacio optužbe.

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje Milanu Velebitu, pripadniku vojske tzv. SAO Krajine, optuženog da je 11. listopada 1991. u banijskom selu Taborište ubio Jelenu Palaić i to zato što mu je odbila predati stoku.

Sudi mu se u odsutnosti, a on je kao optuženik ispitan u siječnju 2009. pred Okružnim sudom u Beogradu. Tada je odbacio optužbu te je naveo da je “bio zaposlen te da je imao uzorno imanje pa mu nije bila potrebna pljačka”.

Nakon uvodnog govora, pročitani su iskazi svjedoka, ispitanih 1993., a koji su u međuvremenu preminuli. Među pročitanim iskazima bio je i iskaz Kate Sučić koja je kazala da je 1991. vojska tzv. SAO Krajine ušla u Taborište.

- Među njima je bio Velebit kojeg sam znala od ranije. Nama stanovnicima je bilo ograničeno kretanje, a uveden nam je i policijski sat. Nisam vidjela tko je ubio Jelenu Palaić, ali sam čula da ju je ubio Velebit dok je pljačkao njenu imovine i to kako bi dobio njezinu kravu. Da ju je on ubio pričali su i vojnici tzv. SAO Krajine.

Velebit je bio posebno bahat, a jednom prilikom sam ga čula kako treba zapaliti kuću Jelene Palaić, što se na koncu i dogodilo. Vojska tzv.SAO Krajine je pljačkala po selu, a Velebit je bio najgori. Njega su se svi bojali - ispričala je u istrazi Kata Sučić.

Pročitan je i iskaz Matije Tišinića koji je u istrazi kazao kako je gledao kako u dvorište Jelene Palaić radi pljačke ulaze trojice uniformiranih muškaraca.

- Ona se s njima posvađala, a tada ju je jedan od muškaraca odveo iza kuće nakon čega se čuo pucanj. Čuo sam kako vojnici ismijavaju Velebita govoreći mu ubij babu, dobij kravu - kazao je svjedok u istrazi.

Indija napala militante u Pakistanu

Komentara 1

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
23:11 27.02.2019.

pripadnik nebeskog naroda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije