Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLINIKA ZA INFEKTIVNE BOLESTI

Potvrđen deseti pacijent obolio od ospica: Zarazio se na radnom mjestu

Fran Mihaljević
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
23.09.2019.
u 16:11

Prema informacijama iz bolnice pacijent je pregledan, dobrog je stanja i otpušten je na kućno liječenje.

Deseti pacijent obolio od ospica, potvrđen je danas u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a za njega je dokazana i epidemiološka povezanost sa ranije oboljelim pacijentom. 

U, nazovimo tako, prvoj skupini pacijenata oboljelih od te visoko zarazne bolesti u Zagrebu bio je oboljeli pacijent koji je ovog posljednjeg, desetog oboljelog, zarazio na radnom mjestu.

Upravo su to stručnjaci najavljivali da će se dogoditi, novi slučajevi ospica budući da “prvi val” oboljelih nije imao nikakvu povezanost izuzev prvog slučaja oboljelog turista iz Francuske koji je ospice prenio djelatnici hostela. 

Prema informacijama iz bolnice pacijent je pregledan, dobrog je stanja i otpušten je na kućno liječenje.

 

Komentara 20

DO
dopizdilomi
16:32 23.09.2019.

Hajdemo se baviti malo novinarskim istraživanjem i zdravim razumom. Wow već deseti pacijent? Zarazio se na radnom mjestu. Znači ima godina kada se morao cijepiti. Pa kako se zarazio ako je cijepljen? Dalje prepuštam novinarima.

MN
maja-n
17:45 23.09.2019.

Od 10 pacijenata nitko nije imao ozbiljnijje nuspojave. Toliko o tome.

DU
Deleted user
16:44 23.09.2019.

Ospice su cool, tko ih ne bi poželio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije