Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog referenduma?

U dvjema eksplozijama na jugu Filipina poginula 21 osoba

Filipini
Getty Images
27.01.2019.
u 09:41

Prva eksplozija u gradu Jolo odjeknula je u katedrali za vrijeme nedjeljne mise, a druga na parkiralištu blizu katedrale.

U dvjema eksplozijama na jugu Filipina, u gradu Jolo u provinciji Sulu, poginula je 21 osoba, a 71 je ranjena, objavila je u nedjelju policija.

Prva eksplozija u gradu Jolo odjeknula je u katedrali za vrijeme nedjeljne mise, a druga na parkiralištu blizu katedrale.  Prema prvim informacijama, među poginulima je 14 civila i sedam vojnika.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali je moguće da je povezan sa referendumom o autonomiji regije Bangsamoro, u kojoj većinu čine muslimani. Referendum je održan u ponedjeljak, a u petak su objavljeni službeni rezultati po kojima je 85 posto glasača podržalo autonomiju. No, u provinciji Sulu u kojoj su odjeknule eksplozije, a koja se nalazi unutar autonomnog područja Bangsamoro, stanovništvo je glasalo protiv autonomije.

Pogledajte i video Vatrogasci spasili psa iz zaleđene rijeke u Vukovaru

Komentara 12

Avatar Dixie_land
Dixie_land
12:41 27.01.2019.

To su miroljubivi muslimani. Islam je vjera mira. Primimo ih što više u Europu pa će nam svaki dan biti ovakvih prekrasnih vijesti.

Avatar Viktor999
Viktor999
10:38 27.01.2019.

Di je sad famozni ˝papa Franjo˝da komentira napad divljaka na vjernike u kršćanskoj katedrali, ili su u njegovoj domeni samo zaštita afroazijskih hordi koje silom ulaze u Evropu.

MA
Majk
12:37 27.01.2019.

Ovo nas čeka u čitavoj Evropi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije