Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brat poginulog pirotehničara:

'U Jemen je otišao da prehrani nezaposlenu suprugu i četvero djece'

Goran Vekić
Foto: Privatne fotografije
1/4
21.01.2019.
u 21:10

Nesreća se dogodila u provinciji Marib kada je eksplodiralo vozilo za uništavanje minskih sredstava

Petorica profesionalnih pirotehničara poginula su protekloga vikenda u eksploziji u Jemenu, a među njima je i jedan Hrvat.

Nesreća se dogodila u provinciji Marib kada je eksplodiralo vozilo za uništavanje minskih sredstava. U eksploziji su poginula dvojica državljana Južnoafričke Republike, Hrvat te po jedan državljanin BiH i Kosova dok je jedan Britanac ozlijeđen, priopćila je organizacija KSrelief.

- Nažalost, temeljem informacije iz veleposlanstva RH u Kairu možemo potvrditi da je 20.1. u prijepodnevnim satima u Jemenu, Nakhla, sjeverno od Mareb regije, poginuo hrvatski državljanin, potvrdili su za Večernji list iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, ne navodeći detalje.

Riječ je o 38-godišnjem Goranu Vekiću iz Osijeka, ocu četvero djece, koji je u Jemenu radio na projektu humanitarnog razminiranja Masam.

- Nemamo još prave informacije o tome što se Goranu dogodilo. Javili su nam u nedjelju iz njegove tvrtke da je poginuo. Čekamo identifikaciju i potvrdu. Otišao je u Jemen 7. siječnja, iza blagdana Sveta Tri Kralja, tada smo ga posljednji put vidjeli - započinje nam Goranov brat Igor Vekić, koji je i sam pirotehničar. Goran je u Jemenu radio, dodaje, preko privatne tvrtke iz Engleske, a odlazak u tu zemlju bio mu je prvi posao izvan granica Hrvatske. Po struci je, inače, veterinarski tehničar, no život ga je odveo u drugome smjeru.

- Pirotehničar je od 2002. godine, zajedno smo razminiravali tu u Hrvatskoj, on me i povukao u taj posao prije deset godina. Mlađi je od mene, ali duže je radio u toj branši. Volio je taj posao, nikada nije pokazivao strah kada bi odlazio na teren. U Jemen je otišao zbog egzistencije. Supruga Adriana mu je nezaposlena, imaju četvero djece, u dobi od 7 do 17 godina, i kredit. Nisam ga nikada pitao za novac, ali očigledno da se tamo više zarađuje jer se plaće pirotehničara u našoj zemlji dugo nisu mijenjale - nastavlja Igor.

Razgovarali su, kaže, i o povlačenju iz toga zanimanja, ali za Gorana - još nije bio taj trenutak...

Do eksplozije je došlo u nedjelju 20. siječnja oko 5.15 sati po lokalnom vremenu.

Pirotehničari su radili na projektu Saudijske Arabije 'Razminiraj Jemen' koji je počeo 25. srpnja prošle godine. Cilj je uništiti brojne mine i eksplozivna sredstva koja su postavljena diljem Jemena uslijed građanskog rata u kojem su poginule tisuće ljudi, a milijuni žive na rubu gladi.

VIDEO Demostracije u Ateni zbog novog imena Makedonije

Ključne riječi

Komentara 50

ON
onjarf
19:49 21.01.2019.

Krasni su vam komentari, sram vas bilo !!! Čovjek je godinama razminiravao Hrvatsku, nažalost otišao je trbuhom za kruhom, kao i mnogi ! Počivao u miru !!!

TO
toljaga22
21:26 21.01.2019.

sirotinjo i Bogu si teška. počivao u miru Božjem.

DU
Deleted user
04:02 22.01.2019.

To je politika organizacije hdzejaca koja iseljava hrvate i pustosi lijepu nasu domovinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije