Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko je čovjek koji je vikao 'Ćaća' Plenkoviću na Korčuli

Podsjetimo, muškarac je vikao "Živio, ćaća. Dobro nam došao", na što su reagirali policajci lokalne policijske postaje te su prosvjednika upozorili da se udalji.
29. srpnja 2019. u 17:36 128 komentara 15202 prikaza
Prosvjednik na Korčuli pred Plenkovića donio natpis "Ćaća"
Foto: Dnevnik.hr

Tek što je nogom zakoračio s policijskog glisera na korčulansko tlo, premijera Andreja Plenkovića dočekalo je neugodno iznenađenje. Ovaj posjet došao je u središte pozornosti javnosti, ali ne govori se o Plenkovićevim porukama niti s kojom svrhom i namjerom se nalazi tamo, nego o prosvjedniku i reakciji koja je uslijedila na njegove uzvike.

Prosvjednik na Korčuli pred Plenkovića donio natpis "Ćaća" odvelo ga osiguranje Plenkovića na Korčuli dočekao muškarac s natpisom 'ćaća'

Podsjetimo, muškarac je vikao "Živio, ćaća. Dobro nam došao", na što su reagirali policajci lokalne policijske postaje te su prosvjednika upozorili da se udalji. 

- Ja samo pozdravljam ćaću, zašto ne mogu vikat? Makni se od mene! Ja nikome ne smetam, samo pozdravljam svog ćaću - tjerao ih je muškarac od sebe. Dvojica policajaca u civilu prišla su prosvjedniku te su ga udaljili s mjesta događaja.

Prosvjednik na Korčuli pred Plenkovića donio natpis "Ćaća" | Autor : Dnevnik.hr Foto: Dnevnik.hr

Foto: Dnevnik.hr

Događaj je pokrenuo i brojne špekulacije o tome tko je zapravo muškarac koji je izveo ovaj samostalni prosvjed. Prema saznanjima Večernjeg lista, radi se o umirovljenom pukovniku Ivanu Parlovu. Neslužbeno doznajemo da je navodno i član HDZ-a.

Također među domaćim stanovništvom špekulira se da je prosvjednik namjerno isprovocirao premijerovo osiguranje kako bi omogućio političke poene Miroslavu Škori koji je cijeli događaj prvi komentirao i to samo par minuta nakon prve objave o incidentu, navode stanovnici Korčule. 

Prosvjednik na Korčuli pred Plenkovića donio natpis "Ćaća" SCENA NA KORČULI Škoro: Ne mogu shvatiti onoga tko je dao policiji nalog za postupanje zbog čovjeka s natpisom

No ovo nije prvi put da je kontroverzni pukovnik došao u središte pozornosti. Naime, prije dvije godine u medijima je prozvan zbog agresivnog ponašanja prema korčulanskim turistima. Navodno je na prepunu plažu dolazio s mačetom od metra u ruci s kojom je uništavao sve oko sebe - stabla, ručnike, ležaljke,... Još su neobičniji navodi gostiju da policija koja je razgovarala s Parlovom nije mu oduzela oružje.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju rekao je kako je on 'umirovljeni hrvatski časnik u činu kap.fregate ili pukovnik'.

Parlov je tada reagirao navodeći da je bacio u more ležaljke koncesionara mola, za koje tvrdi da su to dobili nepravedno, zato što su oni bacili njegov ručnik s tog istog mola. Dan nakon toga je, kaže, uzeo kosir i pročistio put oko plaže dok nije bilo kupača, "ali su se brzo stvorili silnici i verbalno me napali, na što sam zvao Policiju koja je uredno intervenirala", rekao je tada za Slobodnu Dalmaciju Parlov.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo