Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTAO U ŠPANJOLSKOJ

Sretan završetak priče koja je krenula prije šest godina: Batty se vratio baki u Manchester

An undated still image shows Alex Batty, British boy missing since 2017 found in France
Foto: Greater Manchester Police/REUTER
17.12.2023.
u 17:52

Zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je Alex Batty nestao u početku je policija sumnjala u majku i djeda s kojima je bio na odmoru. No 13. prosinca, tinejdžera je na cesti pronašao vozač kamiona iz Francuske, pokupio ga i omogućio mu da se javi obitelji

Britanski tinejdžer Alex Batty, koji je pronađen u Francuskoj čak šest godina nakon nestanka, uspješno se vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo, priopćila je policija. Danas 17-godišnjak vratio se u dom kod bake u predgrađu Manchestera, odjeven u bijelu majicu i u pratnji brojnih policajaca, a njegov povratak kući u subotu navečer snimio je BFMTV.

Zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je Alex Batty nestao u početku je policija sumnjala u majku i djeda s kojima je bio na odmoru. Melanie i David Batty napustili su Manchester s Alexom i otišli na jednotjedni odmor u Marbellu u Španjolsku 30. rujna 2017. godine. Dječak je zadnji put viđen u luci Malaga 8. listopada te godine, na dan kada se očekivao njihov povratak kući. Britansku policiju kontaktirala je policija preko veleposlanstva u Parizu.

VIDEO Tinejdžer (17) pronađen šest godina nakon nestanka: 'Bako volim te, želim se vratiti kući'

Misllilo se da su majka i djed odveli Alexa i natjerali ga na nekonvencionalan način života jer nisu podržavali standardni način školovanja. Istraga nije odvela nikamo, a Alex je vođen kao nestao šest godina. No 13. prosinca, tinejdžera je na cesti pronašao vozač kamiona iz Francuske, pokupio ga i omogućio mu da se javi obitelji. Zatekao ga je usred noći kako po kiši hoda cestom. ''Ukucao sam njegovo ime u tražilicu na internet i vidio da se za njim traga'', rekao je. 

Alex je preko Facebook profila vozača kontaktirao baku u Velikoj Britaniji. ''Zdravo bako, ja sam, Alex. U Francuskoj sam, u Toulouseu. Zaista se nadam da ćeš primiti ovu poruku. Volim te, želim doći kući'', bila je poruka koju je Alex poslao baki Susan Caruani, koja je ujedno i njegova zakonska skrbnica. No njegova je baka previše slaba da bi otputovala u Toulouse, ali je za britanske medije rekla da je u kontaktu s unukom. ''Tako sam sretna. Razgovarala sam s njim i on je dobro. Bio je to veliki šok'', rekla je. 

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije