Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svako ekstra djevičansko maslinovo ulje San Antonio primjereno je različitim jelima

maslinovo ulje
Foto: Promo
1/5
03.04.2018.
u 10:50

Proizvodimo monosortna ekstra djevičanska maslinova ulja koja su osvojila brojna odličja na domaćim natjecanjima, ali i na svjetski poznatim smotrama.

Na stanciji San Antonio iz Vodnjana imamo više od 7000 stabala maslina, na području koje je bilo poznato po vrhunskoj kvaliteti maslinovog ulja još u doba Rimljana! Maslinici s međunarodnim ekološkim certifikatom su na blagoj padini vječito okupanoj suncem, između 106 i 80 metara nadmorske visine te su 2,5 kilometara udaljeni od mora i imaju pogled na Nacionalni park Brijuni.

Proizvodimo monosortna ekstra djevičanska maslinova ulja koja su osvojila brojna odličja na domaćim natjecanjima, ali i na svjetski poznatim smotrama. Tako karbonaca daje svježe ulje s mirisom masline, jabuke i aromatičnog bilja, a leccino zbog svoje voćne svježine odlično pristaje jelima od plodova mora. Istarska bjelica izrazito je gorko i pikantno ulje osebujnog mirisa trave, lišća, badema i rajčica, a buža ženska vodnjanska ima ujednačenu aromu masline i jabuke te ugodnu slatkoću. Zbog tih osobina svako je ekstra djevičansko maslinovo ulje San Antonio primjereno različitim jelima.

Maslinici s pogledom na nacionalni park Brijune su u ekološkom uzgoju, a ulje je ekološki certificirano sa svjetski priznatim certifikatom. U njima raste više od 4000 sadnica autohtonih sorti maslina dobivenih od starih stabala zatečenih u zaraslim maslinicima.

Foto: Promo

Neke su masline bile stare preko 100 godina, a njih smo iskoristili za dobivanje novih mladica koje su zbog svoje autohtonosti otpornije na nametnike, prilagođenije podneblju i što je najvažnije, sačuvani su okusi, arome i mirisi stoljetnih istarskih maslinika.

U 2014. godini opremili smo jednu od najmodernijih uljara u Europi te možemo garantirati da su masline ušle u preradu u roku od 6 sati nakon branja, u postupku prerade ulje nije bilo zagrijano iznad 27°C te da je cijeli sistem bio opran od ostatka tuđih maslina i ulja prije prerade maslina. Primjenom svih navedenih mjera možemo istaknuti u potpunosti ekološki uzgoj u maslinicima, ekološku preradu i najmoderniji način skladištenja gdje ulja i nakon 2 godine od prerade ne gube na kvaliteti i vrijednosti.

Foto: Promo

Prodajemo isključivo ulje vlastitih maslina, nema otkupa maslina ili ulja od ostalih proizvođača. Proizvodi San Antonio ekstra djevičanska maslinova ulja su monosorte (Istarska bjelica, Buža ženska vodnjanska, Leccino i Karbonaca) i Mix San Antonio:

Istarska bjelica - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Buža ženska vodnjanska - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Leccino - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Karbonaca - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Mix San Antonio - blend svih monosorti  (1 l, 750 ml, 500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Marijan Marjanović
Stancija St.Antonio
+385 98 481 030
www.stancija-st-antonio.hr/en/

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije