Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Svako ekstra djevičansko maslinovo ulje San Antonio primjereno je različitim jelima

Proizvodimo monosortna ekstra djevičanska maslinova ulja koja su osvojila brojna odličja na domaćim natjecanjima, ali i na svjetski poznatim smotrama.
03. travnja 2018. u 10:50 320 prikaza
maslinovo ulje
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

Na stanciji San Antonio iz Vodnjana imamo više od 7000 stabala maslina, na području koje je bilo poznato po vrhunskoj kvaliteti maslinovog ulja još u doba Rimljana! Maslinici s međunarodnim ekološkim certifikatom su na blagoj padini vječito okupanoj suncem, između 106 i 80 metara nadmorske visine te su 2,5 kilometara udaljeni od mora i imaju pogled na Nacionalni park Brijuni.

Proizvodimo monosortna ekstra djevičanska maslinova ulja koja su osvojila brojna odličja na domaćim natjecanjima, ali i na svjetski poznatim smotrama. Tako karbonaca daje svježe ulje s mirisom masline, jabuke i aromatičnog bilja, a leccino zbog svoje voćne svježine odlično pristaje jelima od plodova mora. Istarska bjelica izrazito je gorko i pikantno ulje osebujnog mirisa trave, lišća, badema i rajčica, a buža ženska vodnjanska ima ujednačenu aromu masline i jabuke te ugodnu slatkoću. Zbog tih osobina svako je ekstra djevičansko maslinovo ulje San Antonio primjereno različitim jelima.

Maslinici s pogledom na nacionalni park Brijune su u ekološkom uzgoju, a ulje je ekološki certificirano sa svjetski priznatim certifikatom. U njima raste više od 4000 sadnica autohtonih sorti maslina dobivenih od starih stabala zatečenih u zaraslim maslinicima.

maslinovo ulje San Antonio | Autor : PROMO Foto: PROMO

Neke su masline bile stare preko 100 godina, a njih smo iskoristili za dobivanje novih mladica koje su zbog svoje autohtonosti otpornije na nametnike, prilagođenije podneblju i što je najvažnije, sačuvani su okusi, arome i mirisi stoljetnih istarskih maslinika.

U 2014. godini opremili smo jednu od najmodernijih uljara u Europi te možemo garantirati da su masline ušle u preradu u roku od 6 sati nakon branja, u postupku prerade ulje nije bilo zagrijano iznad 27°C te da je cijeli sistem bio opran od ostatka tuđih maslina i ulja prije prerade maslina. Primjenom svih navedenih mjera možemo istaknuti u potpunosti ekološki uzgoj u maslinicima, ekološku preradu i najmoderniji način skladištenja gdje ulja i nakon 2 godine od prerade ne gube na kvaliteti i vrijednosti.

maslinovo ulje San Antonio | Autor : PROMO Foto: PROMO

Prodajemo isključivo ulje vlastitih maslina, nema otkupa maslina ili ulja od ostalih proizvođača. Proizvodi San Antonio ekstra djevičanska maslinova ulja su monosorte (Istarska bjelica, Buža ženska vodnjanska, Leccino i Karbonaca) i Mix San Antonio:

Istarska bjelica - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Buža ženska vodnjanska - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Leccino - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Karbonaca - (500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Mix San Antonio - blend svih monosorti  (1 l, 750 ml, 500 ml, 250 ml, 100 ml, 10 ml)

Marijan Marjanović
Stancija St.Antonio
+385 98 481 030
www.stancija-st-antonio.hr/en/

GLOBALNA PANDEMIJA
Korona u Švicarskoj izmiče kontroli, a vlasti ne uvode nikakve mjere. WHO: 'Ne možemo vjerovati'
Generacija NOW
Donacijski program Hrvatskog Telekoma
Generacija NOW: 700 tisuća kuna za obrazovanje STEM kadrova