Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PRAVILO U PRAVOSUĐU

Sutkinja broj 10 svjedokinji zaprijetila dovođenjem

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
28.10.2019.
u 13:06

Po novim pravilima koje je uspostavilo Ministarstvo pravosuđa, a objeručke su ih dočekali sudovi, u aferi Ina-MOL sudi se I. S. i Z. T. H., i to pred vijećem sutkinje M. Š. S. odnosno sutkinje broj 10

Marina Matulović Dropulić ni u ponedjeljak se nije pojavila na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je trebala svjedočiti u nastavku suđenja za aferu Ina-MOL. Kao i zadnji put, sud je izviješten da nije zatečena na adresi te da joj je ostavljena obavijest. Pozvana je na ročište 4. studenoga i to pod prijetnjom dovođenja. A to znači, ako se ni tada ne pojavi i ne opravda izostanak, da će je dovesti policija.

U međuvremenu je Ivo Sanader iz toplica u kojima je bio nakon operacije koljena vraćen u Remetinac. Zatvor je izvijestio sud da zbog bolova u koljenu nije u stanju pratiti raspravu, pa on na sud nije doveden. Zbog rehabilitacije tražio je i prekid kazne, koji mu je prošli tjedan odbijen, uz obrazloženje da svu medicinsku pomoć koja mu je potrebna može dobiti unutar zatvorskog sustava. Njegova  obrana na tu će odluku uložiti žalbu.

Inače, po novim pravilima koje je uspostavilo Ministarstvo pravosuđa, a objeručke su ih dočekali sudovi, u aferi Ina-MOL sudi se I. S. i Z. T. H., i to pred vijećem sutkinje M. Š. S., odnosno sutkinje broj 10. Proizlazi to iz ročišnika na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje su zbog navodne zaštite osobnih podataka optuženika imena optuženika svedena na inicijale, dok imena sudaca uopće nema.

No zato postoje brojevi njihovih referada, pa je tako odlukom predsjednika suda I. T. svaki sudac postao broj, svaki optuženik je sveden na inicijale, a javnost koja ima pravo znati kome se i zbog čega sudi te na kraju i nazočiti raspravama, u tome je onemogućena. To je u suprotnosti s Ustavom, temeljnim dokumentom ove države koji je, po svemu sudeći, samo mrtvo slovo na papiru.

Komentara 7

Avatar mustafa1
mustafa1
14:58 28.10.2019.

hrvatsko sudstvo je sramota za civilizirani narod a s druge strane,da je narod civiliziran nebi ni imao takvo sudstvo.svi znaju da odvjetnici rade na proviziju 15-25% i da na tu proviziju ne placaju porez,svi to u ovoj drzavi znaju ii nitko nista ne poduzima,hrvatsko sudstvo je leglo kriminala.evo moj primjer: sudim se vec 13-tu godinu za slucaj koje bi i desetogodisnje dijete presudilo koliko je slucaj jednostavan.

PH
Petarstijena-HR
13:50 28.10.2019.

Većina sudaca na općinskim sudovima je apsolutno nekvalificirana za posao kojega obavljaju, i jako su visoko za njega plaćeni!!!! Najprije treba izvršiti provjeru svih diploma u sudstvu, a onda javnim natječajem , centralizirano na nivou cijele RH provoditi proce zapošljavanja, transparntno i jasno s unaprijed postavljenim kriterijima! Ovo što oni rade na općinskim sudovima, to je smijurija.....Ljudi vam se smiju i izruguju....Primate osobe kojima je kvocijent inteligencije na nivou 10-godišnjeg dijeteta-ne znaju napisati ni točno ime i prezime ili OIB osobe, ne znaju tko je tužitelj, a tko tuženik, nepripremljeni i nekvalificirani dolaze na rasprave i vode ročišta....smijurija...

Avatar Kaladin
Kaladin
13:29 28.10.2019.

Triba ih dovlačit za kosu ili za uši ako su ćelavi! Rastežu i troše naše novce! Ako nisu u bolnici priključeni na nešto, moraju se odazvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije