Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasanje u BiH

Kaos u Mostaru: Birači zbog gužvi parkiraju i na prometnicama

Velik broj glasača okupio se na biračkom mjestu u Mostaru
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/21
05.01.2020.
u 14:15

Gužve na biralištu i u Vitezu od jutros traju.

Na biračkim mjestima u Mostaru, kojih je ukupno 19, birača je više nego u prvom krugu izbora za hrvatskog predsjednika, no glasovanje teče normalno, potvrdio je u nedjelju član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski. Stotine birača tako su čekale i prije 7 sati otvaranje birališta.

Glasači koji dolaze iz cijele Hercegovine automobile su ostavljali nasred ulica, trotoara i na pješačkim prijelazima čime su izazvali kaos u prometu, javlja Klix.ba

Pojedine ulice tako su ostale bez jedne prometne trake zbog vozača koji su svoje automobile nepropisno ostavljali.

Od 44 biračka mjesta, koliko ih ima u BiH, njih 19 je u Mostaru. Hrvatski državljani koji žive u toj državi mogu glasovati u gradovima sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava: Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci, Livnu i Vitezu.

Velik broj glasača okupio se na biračkom mjestu u Mostaru
1/10

Gužve na biralištu i u Vitezu od jutros traju.

Foto: Ana Popović

U Hrvatskoj i inozemstvu, gdje se hrvatski predsjednik bira u 47 država, ukupno je otvoreno više od 6.500 biračkih mjesta, od čega 124 u inozemstvu.

I Dragan Čović u pratnji supruge izašao je na biračko mjesto u Mostaru i glasovao u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora.

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Komentara 33

TR
tramontana
12:01 05.01.2020.

Do zatvaranja će glasati bar tri puta. Nisu se oni digli u ćetiri, da bi glasali samo jedan put.

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
15:02 05.01.2020.

Moojjjjj narrrrrrood, moooj Lukica, ajmooooooo!!!! svi smo mi Lukica..

ZI
ziko555
16:09 05.01.2020.

Hrvati iz BiH su apsolutno nezainteresirani za izbore u HR. To pokazuje i cinjenica da ih je u prvom krugu izislo samo 24.000 ili 4,5%. Za usporedbu, toliko glasaca ima recimo Dugo Selo. Ne nasjedajte na medijske provokacije i ne pljujte po jadnim ljudima iz BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije