Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije u regiji

Što mediji u BiH i Srbiji pišu o Milanoviću: 'Udara snažno bez milosti'

Zoran Milanović
Foto: screenshot klix.ba
1/3
06.01.2020.
u 12:08

Alo! je objavio tekst s naslovom "USTAŠA MILANOVIĆ NOVI POGLAVNIK HRVATSKE 'Volio bih se napiti krvi Srbima! Oni su barbari, a Srbija nije država!'"

Izbor Zorana Milanovića za novog predsjednika Republike Hrvatske i jutros je, kao i sinoć, jedna od glavnih vijesti u medijima u BiH i Srbiji.

Bh. portal Klix.ba donosi mišljenje ekonomskog analitičara Faruka Hadžića da bi Milanovićev izbor i očekivano zatopljenje odnosa Hrvatske i BiH trebalo pozitivno utjecati na ekonomske odnose dviju zemalja.

- S obzirom na to da je gospodin Milanović u kampanji tvrdio 'da su odnosi sa Sarajevom upropašteni', očekivati je da će kao predsjednik Republike Hrvatske ići u smjeru normalizacije političkih odnosa s BiH, a što će se odraziti i na još bolje ekonomske odnose između naših dviju zemalja, prije svega u segmentima trgovinske razmjene, investicija i turizma - rekao je Hodžić, dodajući da Hrvatska usto može poslati i pozitivne signale na putu BiH prema Europskoj uniji.

VIDEO Milanović verbalno napadnut na biralištu

Klix prenosi i priopćenje HDZ-a BiH koji se nadaju da će "legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu podršku Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu" te poručuju da im nije prihvatljivo niti jedno institucionalno rješenje koje ne polazi od standarda potpune ustavnopravne i institucionalne ravnopravnosti hrvatskog naroda s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

Avaz je objavio Milanovićevu biografiju, kao i "ljubavnu priču" o njegovoj supruzi Sanji, navodeći kako se par upoznao 1991. godine.

"Milanović često skoro pa nije skidao ruke sa supruge nakon govora na predizbornim skupovima. Sanja se, navodno, ipak u jednoj stvari nikada nije povela za suprugom - nikad nije postala članica SDP-a", piše Avaz, koji također donosi čestitke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana predsjedništva BiH Milorada Dodika Milanoviću na pobjedi.

Srpski Blic na naslovnici donosi tekst "TKO JE NOVI PREDSJEDNIK HRVATSKE? Milanovića smatraju političarem koji voli sukobe i koji 'UDARA SNAŽNO BEZ MILOSTI'".

Politika javlja kako je Milanović novi predsjednik Hrvatske, dok Kurir osim vijesti o potpunim podacima izbora između ostalog donosi staru snimku na kojoj Milanović za Srbiju kaže da je "šaka jada".

"Evo što novi predsjednik Hrvatske Milanović misli o nama!", naslov je teksta na Kuriru.

Informer također donosi priču o Milanovićevoj supruzi navodeći kako je zarađivala više od njega te da je njezina izjava o kruhu svojedobno "podigla javnost na noge".

Alo! je pak objavio tekst s naslovom "USTAŠA MILANOVIĆ NOVI POGLAVNIK HRVATSKE 'Volio bih se napiti krvi Srbima! Oni su barbari, a Srbija nije država!'"

Komentara 6

PO
pozornik66
13:53 06.01.2020.

Aj napiš šta piše Madjarska

KH
Khala
12:58 06.01.2020.

Mozemo primijetiti da su predsjednici vođe poput Trumpa, Putina, Macrona, i svidjeli se nama ili ne, ocito znaju zaista lupiti sakom o stol, kao sto je Kgk laprdala da hoce, a nije. I kao sto Milanović sigurno hoce. Za razliku od Vasine poslušnice, on nije umiješan u korupciju, nije okruzen kriminalcima i voda je bez šefova u sjeni...i to je ono sto najvise smeta i boli cajkine podanike. Vratili smo Hrvatsku narodu! Hvala Bogu kaj jesmo..,

BL
blabla123
13:13 06.01.2020.

Mogli bi pisati vise o dikatoru Vucicu, a ne smiju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije