Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Što donosi porezna reforma ministra Marića?

Naslovnica
07.07.2018.
u 00:00

Privatni su iznajmljivači subvencioniraniji i od studenata. Nema potrebe da ih se brutalno porezno favorizira, kaže član Marićeve porezne skupine

Ova će godina biti zadnja u kojoj će 92 tisuće privatnih iznajmljivača soba, stanova i apartmana godišnje po krevetu plaćati 300 kuna paušalnog poreza na dohodak.

Radna skupina koja priprema poreznu reformu, doznajemo, složila se da je taj paušal nizak te će Vladi i koalicijskim partnerima HDZ-a predložiti da se od 1. siječnja 2019. godine taj porez poveća. Koliki će biti paušalni porez za iznajmljivače još nije odlučeno, ali pripremljeno je više simulacija.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Hrvatska - Rusija u 20 sati: Svi smo uz vas, vi to možete!

>>Vanjska granica Unije štitit će se i policijski nadzirati

>>Analiza: Prljavi govor u Saboru

>>Danas paket uz Večernji: Navijački šal ili navijačka zastavica za 15 kuna

Ključne riječi

Komentara 27

ST
stefj
21:34 06.07.2018.

Nije baš normalno da se krevet u npr. Bednji plaća isto 300 Kn kao i krevet u Dubrovniku, te da je paušal isti radilo se cijele godine ili samo 2 mjeseca. Treba malo reda u svemu tome... No to ne umanjuje činjenicu da puno toga u državi ne valja, da je javna potrošnja prevelika, da je parafiskalno opterećenje ogromno, da je ZOR rigidan, da nema pravih reformi i puno toga još drugoga što sigurno treba urediti da bi se porezi mogli smanjiti i da budemo bolji od 100. mjesta po ekonomskim slobodama... Ono što država stalno izbjegava jest izjednačiti vrijednost novca kada je u državnim i javnim strukturama s vrijednošću novca kod građana i u realnom sektoru. Sada se mora državi plaćati akontacija poreza, a za to se ne dobije nikakva kamata (u normalnim zemljama je kamata na to veća nego u bankama). Ako imate kod države preplaćen PDV ili bilo koji drugi porez, nikome ništa, a ako za isti kasnite s plaćanjem slijede vam velike kamate i blokada računa itd... Puno toga ne štima u Hrvatskoj i postavljeno je na potpuno krivim načelima, no što očekivati od države koja samo gleda kome, kako i koliko uzeti te sad stavlja šape i na 2. mirovinski stup građana?

Avatar anlaser
anlaser
08:38 07.07.2018.

Donosi nam to da banda uhljeba već sa 55.godina života i samo 15.godina staza može u debelu mirovinu od 9500 kn a stoka sitnog zuba neka radi dok ne krepa ! Hebe se njima što privatni tajkuni tlače i izrabljuju radnike kao u vrijeme feudalizma !Dok se u državnim poduzećima isplaćuju otpremnine od 200-300 tisuća kn (HEP,HŽ ,HP )po radniku i milijunski iznosi za "menagere" ostali dobivaju jednu ,dvije ili tri plaće kao nagradu za cjeloživotni rad . Sindikate ću spomenuti kao one koji im omogućuju ovakvo izrabljivačko ponašanje . Ova država je duboko nepoštena i nepravedna da sam već davno požalio što sam oružjem sudjelovao u stvaranju ove nakarade !

BL
bljak007
22:08 06.07.2018.

Baš kul. Imaš 10 kreveta, naplaćuješ po 70 eura po danu po krevetu. Za 120 dana,to je 120 x 70 = 8400 eura. po krevetu, puta 10 kreveta= ,84000 eura . platiš državi 3000 kn. i uživaj. A obrtnik plati državi 60% od bruto zarade, i moli boga da mu ne dođe nadobudni inspektor, da ga ne kazni zbog neke greškice po 85000 kn. Pa ti radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije