Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO NOVI ZRAKOPLOV

Srušio se avion sa 157 ljudi odmah nakon polijetanja. Ethiopian Airlines: Nema preživjelih

Pad zrakoplova
Foto: Ethiopean Airlines/Twitter
1/18
10.03.2019.
u 09:38

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja

Etiopijski zrakoplov Boeing 737 srušio se na letu za Nairobi u Keniji. U zrakoplovu je bilo 149 putnika i 8 članova posade, javljaju vlasti iz Etiopije.

U padu etiopskog zrakoplova sa 149 putnika i osam članova posade u nedjelju nema preživjelih, prenijela je etiopska državna televizija, citirajući glasnogovornika kompanije Ethiopian Airlines.

"Nema preživjelih na letu na kojemu je bilo putnika iz 33 države", navela je televizija pozivajući se na neimenovani izvor iz tvrtke.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja. 

Pad zrakoplova
1/18

 

 

Glasnogovornik Ethiopian Airlinesa potvrdio je da je zrakoplov uzletio u 08.38 sati po lokalnom vremenu, a kontakt sa zrakoplovom izgubljen je u 8.44 sati. Zrakoplov je krenuo prema Nairobiju iz zračne luke iz Adis Abebe u Etiopiji. 

Potvrđeno je da je zrakoplov pao na području Bishoftua (Debre Zeit), oko 50 kilometara udaljenosti od mjesta polijetanja. 

U zračnoj luci u Nairobiju mnogi su čekali na informacije.

"Čekamo moju  mamu. Nadamo se da je išla drugim letom ili je zakasnila. Ne odgovara na telefonske pozive", kazala je Wendy Otieno plačući.

Robert Mudanda (46) čekao je šogora iz Kanade. "U zračnoj luci nismo nikoga vidjeli iz zrakoplovne tvrtke", rekao  je britanskoj agenciji Reuters tri sata nakon nestanka zrakoplova.

 "Nitko nam ništa nije rekao, samo tu stojimo i nadamo se najboljem".

 

 

Zrakoplov se srušio šest minuta nakon polijetanja, a riječ je o potpuno novom zrakoplovu koji je u floti Ethiopian Airlinesa tek četiri mjeseca. Boeing 737-800MAX isti je model zrakoplova koji se srušio prošlog listopada, samo 13 minuta nakon polijetanja iz Jakarte kao dio flote Indonesian Lion Aira, pri čemu je poginulo 189 putnika i članova posade. 

 

Zrakoplovna tvrtka je priopćila je kako su pokrenuli operaciju spašavanja, ali nema informacija o preživjelima.

"Izražavamo našu duboku sućut obiteljima koje su izgubile svoje najmilije na letu Ethiopian Airlinesa na jutrošnjem redovnom letu za Nairobi, ", priopćeno je iz ureda etiopskog premijera Abiya Ahmeda.

Posljednja velika zrakoplovna nesreća ovog avioprijevoznika dogodila se 2010. godine kada je zrakoplov Boeing 737-800 eksplodirao nakon uzlijetanja iz Libanona, pri čemu je poginulo 83 putnika i sedam članova posade.

Komentara 15

DU
Deleted user
11:23 10.03.2019.

Kakav je ovo način izvještavanja neinformacijama.

DU
Deleted user
10:39 10.03.2019.

WTF? Zašto stavljate fotke teretnog zrakoplova koji nema veze sa ovom nesrećom?

BO
BozeSacuvaj
11:35 10.03.2019.

Nešto gadno ne štima sa ovim tipom Boeinga 373 (800 MAX)..svi zrakoplovi imaju prvih 12-16 mjeseci "dječje bolesti" ali baš da već dva ista tipa zrakoplova padnu iz neobjasnjivih razloga u prvih 10-tak minuta leta je dosta čudno..svi znamo da su dizanje i spuštanje najkritičniji dijelovi leta ali od novih generacija zrakoplova (proizvedenih iza 2001 godine) ipak se očekuje da tehnički uzroci pada su gotovo pa uklonjeni kao razlog eventualnog incident..ovo je sada veliki izazov za Boeing koji mora ustrajati na otkrivanju stvarnog razloga pada zrakoplova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije