Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbijanska policija pomaže u istrazi o ubojstvima

likvida-txt.jpg
Foto: Antonio Bronić
24.10.2008.
u 16:50

– I nakon ubojstva Ivane Hodak naša je policija na teritoriju Srbije obavljala određene provjere, a obavljeni su i obavijesni razgovori s velikim brojem ljudi. Tako će biti i sada nakon ubojstva Ive Pukanića. Upravo smo imali sastanak – rekao nam je Milorad Veljović, direktor policije Srbije.

On je u Zagreb došao na dan ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, na sastanak direktora policije iz regije, na kojem su još šefovi bosansko-hercegovačke i bugarske policije. No, u kojem smjeru ide istraga što ju provodi srpska policija te iz kojeg su klana srpske mafije ispitani pojedinci nakon ubojstva Ivane Hodak, i je li moguće da su počinitelji njezina, ali i ubojstava Pukanića i Franjića u Zagrebu, došli iz Srbije, Veljović nije želio govoriti.

– Želimo da se ti zločini što prije riješe i ja osobno očekujem da će tako i biti. Takvu vrstu kriminala ne može jedna zemlja sama riješiti, a mi smo spremni na suradnju – kazao je Veljović.

Šef kriminalističke policije Republike Srpske Gojko Vasić kazao nam je, pak, kako su odmah nakon ubojstva ponudili pomoć hrvatskoj policiji.

– Nazvali smo odmah navečer kolege. Ako imaju informacije koje mi možemo provjeriti, a koje nam ne mogu reći telefonom, doći ćemo u Hrvatsku po njih. Sve nas u regiji uznemirila su ubojstva u Zagrebu, nitko nije imao podatak da se tako nešto sprema – rekao je Vasić, podsjetivši kako je zbog pravodobne informacije spriječen zločin koji su u Republici Srpskoj kanili počiniti pripadnici zemunskog klana, koji su namjeravali likvidirati neke političare iz Republike Srpske.

Vasić kaže da hrvatska policija još nije tražila njihovu pomoć jer nije gotov materijal s očevida,no za očekivati je da će se provjeriti osobe koje su inače policiji “zanimljive”, a koje su nakon ubojstva prelazile državnu granicu.

– Nakon ubojstva Ivane Hodak, od nas su tražene neke provjere i mi smo ih brzo i obavili. I sada smo na raspolaganju - objasnio je. U istrazi će pomoći i crnogorska policija, a tražene su provjere i od policije Makedonije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije