Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVIRALI ČLANAK 155.

Španjolski parlament odobrio uvođenje direktne vlasti nad Katalonijom

Katalonija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
27.10.2017.
u 16:28

Katalonski parlament u Barceloni danas je izglasao nezavisnost Katalonije od Španjolske.

Gornji dom španjolskog parlamenta odobrio je u petak popodne vladi premijera Mariana Rajoya uvođenje izvanrednih mjera u Kataloniji, malo nakon što je španjolska sjeveroistočna pokrajina proglasila neovisnost od Španjolske.  

Očekuje se da će Rajoy odmah sazvati sjednicu vlade na kojoj će se usvojiti prve mjere uvođenja španjolske uprave u Kataloniji.

To bi moglo uključivati raspuštanje kalatonske vlade i uvođenje izravnog  nadzora nad katalonskim policijskim snagama.

Katalonski parlament u Barceloni danas je izglasao nezavisnost Katalonije od Španjolske.

Članak 155 prva je mjera koju je španjolski parlament u Madridu odobrio, pokrenuvši izvanredne mjere u cilju sprečavanja odcjepljenja.

Katalonija
1/12

Španjolski premijer Mariano Rajoy pozvao je Španjolce da ostanu mirni jer će "pravna država uspostaviti vladavinu zakona" nakon što je katalonski parlament izglasao nezavisnost Katalonije od Španjolske.

"Tražim smirenost svih Španjolaca. Pravna država će obnoviti vladavinu zakona u Kataloniji", poručio je Rajoy preko Twittera.

Katalonija
1/23

 

Komentara 9

KA
KaraMarko
16:43 27.10.2017.

Kaj je problem narod glasovao i demokracija vam zakazala e moja propala EU...

Avatar superhik74
superhik74
16:33 27.10.2017.

Spanjolski Slobo Milosevic ce sada staviti sve spanjolce u jednu drzavu, jer nitko ne sme da ih bije (osim njega I njegovih naravno).

Avatar unačelu
unačelu
16:37 27.10.2017.

Hm.. Biće tu svega. Sretno katalonci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije