Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN MILETIĆ

Premješten riječki vjeroučitelj koji se proslavio govorom na prosvjedu učitelja

Marin Miletić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
19.12.2019.
u 13:04

Miletić je kao vjeroučitelj u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci radio više od 10 godina

Poznati riječki vjeroučitelj Marin Miletić premješten s mjesta vjeroučitelja u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci.

Tu informaciju potvrdila je za Index ravnateljica te gimnazije Đudite Franko koja je navela kako je on po odluci Katehetskog ureda premješten u drugu srednju školu. 

Za dodatne infomacije kontaktirali smo Miletića, ravnateljicu škole i Katehetski ured. Čim dobijemo odgovor, objavit ćemo ga. 

Podsjećamo, Miletić je kao vjeroučitelj u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci radio više od 10 godina, a široj javnosti postao je poznat kad je na velikom prosvjedu učitelja i nastavnika održao žestok govor u kojem je osudio Vladu i premijera Andreja Plenkovića. 

Samo dan nakon prosvjeda o njegovom govoru se oglasila Riječka nadbiskupija. 

- Dana 25. studenog u organizaciji školskih sindikata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je veliki prosvjedni skup učitelja i nastavnika na kojemu je, između ostalih, sudjelovao i vjeroučitelj Riječke nadbiskupije Marin Miletić koji se okupljenima obratio javnim protestnim govorom. Prema Ugovoru između Svete Stolice i RH o suradnji na području odgoja i kulture, kao i Ugovoru o katoličkom vjeronauku u javnim školama i vjerskom odgoju u javnim predškolskim ustanovama između Vlade RH i Hrvatske biskupske konferencije, vjeroučiteljska je služba u školi određena kanonskim mandatom (missio canonica) kojeg vjeroučitelj prima u ime mjesne Crkve koja mu povjerava ovu službu. Ova se služba, snagom kanonskog mandata, ne odnosi samo na profesionalno djelovanje osobe u školi nego i na njezin cjelokupni vjernički, društveni, kulturni, medijski i svaki drugi angažman u javnom prostoru - navodi se u priopćenju Riječke nadbiskupije. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 80

MM
Mirko_Motika
13:25 19.12.2019.

taman kad je na YouTubeu podržao Škoru...hop! smjena!

Avatar Libra
Libra
13:13 19.12.2019.

Neema u Crkvi demokracije! :-)

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:17 19.12.2019.

S obzirom da je Katolički vjeronauk, učitelji vjeronauka završavaju katehetski fakultet a postavljanje istih je pod ingerencijom Katoličke Crkve. I u čemu je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije