Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkva se ogradila od govora

Oglasio se vjeroučitelj Marin Miletić: Volim Boga cijelim svojim bićem...

Marin Miletić
Goran Stanzl/Pixsell
27.11.2019.
u 13:10

Marin Miletić održao je govor na velikom prosvjednom skupu učitelja i nastavnika u Zagrebu gdje je privukao pozornost

Nakon što se Riječka nadbiskupija oglasila o vjeroučitelju Marinu Miletiću koji je održao govor na velikom prosvjednom skupu učitelja i nastavnika u Zagrebu gdje je privukao pozornost, te su se ogradili od njegova govora, Miletić se oglasio putem Twittera.

"Volim Boga cijelim svojim bićem, sve dobro što imamo imamo zbog Njega. Volim i Crkvu zato što volim Boga. Volim i sve naše ljude, a iznad svega volim svoju obitelj, ona je moj smisao. "Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu", a u borbu – s ljubavlju", napisao je Miletić.

Riječka nadbiskupija, podsjetimo, poslala je priopćenje u kojem se ograđuje od javnog istupa vjeroučitelja Marina Miletića. Vjeroučiteljska služba u školi određena je kanonskim mandatom koji vjeroučitelj prima uime mjesne crkve, naveli su. Kad je riječ o javnom nastupu vjeroučitelja, Riječka nadbiskupija potpuno se ograđuje od sadržaja njegova govora. 

Istaknuli su da vjeroučitelj Miletić o svom javnom angažmanu nije prethodno obavijestio Katehetski ured niti se o tome konzultirao s odgovornim osobama u Riječkoj nadbiskupiji te nije dobio suglasnost ureda za službu sindikalnog povjerenika. 

Video: Prosvjed prosvjetara na Trgu bana Jelačića 

Ključne riječi

Komentara 73

SH
Shalan
16:26 27.11.2019.

Ne znam te, ne sudim ti. Ali bilo bi lijepo da prvo izvadiš balvan iz svog oka, figurativno, jer mnogi u ovoj državi rade puno više za puno manje, a ne može ih zapasti povišica jer se prvo mora namiriti vas, bilo da ste odlični u svom poslu ili se samo šlepate. Amen.

DE
derin
15:36 27.11.2019.

Kako može učitelj iz osnovne škole imati isti koeficijent kao asistent na fakultetu, pa kad bi se to napravilo imali bi odmah štrajkove na fakultetima. Ovo sve više miriše na kampanju za Milanovića. Hrvatska politička scena je podijeljena na 70%ljudi koji žele ovu domovinu i cca 30%koji sanjaju Jugoslaviju, pa toj manjoj ekipi treba koji branitelj, svećenik da bi dobili koji glas iz većine. Tužno, ali istinito.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:26 27.11.2019.

Ti da voliš Boga, onda od sebe ne bi parvio bu..., zbog upitno opravdanih 6.12%. Koji li je to ekspert izračunao, da baš toliko prosvjetari zaslužuju. Bi li netko drugi, promjenom koeficijenta složenosti prosvjetarima, bio "manje dostojanstven"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije