Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos na skupštini

Šešeljevci napali zastupnicu: 'Spodobo, ustaška k..vo'

Aleksandra Jerkov
Foto: Screenshot YouTube
17.04.2018.
u 18:30

Kada će osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju biti oduzet mandat?, pitala je Aleksandra Jerkov u Skupštini

Zastupnici Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja danas su tijekom sjednice srbijanske Skupštine vrijeđali i prijetili zastupnici Demokratske stranke Aleksandri Jerkov, koja je rekla da je Šešelj ratni zločinac.

Šešelj je, podsjetimo, prošli tjedan u Haagu pravomoćno osuđen na deset godina za ratne zločine, uključujući progon vojvođanskih Hrvata.

- Kada će osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju biti oduzet mandat i kada će on biti izbačen iz Narodne skupštine Republike Srbije? (...) Sramota je da osuđeni ratni zločinac predstavlja građane Srbije, a da ne pričam koliko vrijeđa sve one ljude koji su bili žrtve njegove politike - poručila je Jerkov, rođena Novosađanka, što je dio zastupnika dočekao negodovanjem. Jerkov je također upozorila kako Šešeljeve prijetnje, uključujući one predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislavu Žigmanovu, nisu prazne.

Govor Aleksandre Jerkov počinje na oko 37 minuta snimke:

Kako prenosi Blic, Aleksandri Jerkov članovi SRS-a su tijekom cijele sjednice govorili da je "spodoba", "izdajnik" i "ustaška kurva", a u jednom trenutku, kada je ostala usamljena u klupi, opkolilo ju je petero zastupnika Šešeljeve stranke. Na dobacivanja i prijetnje nitko nije reagirao, uključujući i predsjedavajućeg Veroljuba Arsića.

- Rekli su mi da možda sama razbijem njušku narednih dana i da se pripazim - rekla je Jerkov za Blic.

Komentara 198

IK
Iz_kamena
19:07 17.04.2018.

Vrhunac srpske hrabrosti je ovaj napad petorice četnika na jednu ženu, obično ih treba sedam! Čestitke!

DU
Deleted user
18:55 17.04.2018.

bagra... sreca pa Zigmanov nije narodni poslanik... sta li bi njemu tek napisali na cirilici

DU
Deleted user
18:58 17.04.2018.

Bas me zanima hoce li vucic imati hrabrosti da izbaci iz skupstine ratnog zlocinca seselja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije