Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET ODGODA

Sanader operiran i hospitaliziran, Barišić i B. Pavošević teško bolesni

Ivo Sanader iznio obranu na slučaju u aferi Fimi media
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
01.09.2020.
u 12:50

Zdravstveni problemi i narušeno zdravlje čak troje optuženika zakomplicirali su ponovljeno suđenje u aferi Fimi medija kojem se ne nazire kraj iako je već prije nekoliko mjeseci ušlo u završnu fazu.

Više kao bolnički prijam, a manje kao nastavak suđenja izgledalo je  ročište u nastavku suđenja za aferu Fimi medija koje  je trajalo svega desetak minuta prije no što je odgođeno. Jer u sudnici se nisu pojavili ni Ivo Sanader ni Mladen Barišić  ni Branka Pavošević i  to zato što svatko od njih ima ozbiljne ili neutvrđene zdravstvene probleme.

Sanader je tako, doznalo se u sudnici,  24. kolovoza hospitaliziran u KB Sestara milosrdnica, gdje je 31. kolovoza podvrgnut operaciji kralježnice. Prema podacima iz bolnice, u bolnici bi se trebao oporavljati desetak dana, nakon što će biti poslan na postoperativni oporavak u toplice, koji neće trajati, prema procjenama liječnika, manje od tri tjedna.  Barišić pak, prema  svojim liječničkim nalazima trpi jake kronične bolove, a 27. kolovoza liječnici su naveli da boluje od još uvijek neutvrđene bolesti te da mu je preporučeno, zbog bolova koje trpi, strogo mirovanje. Posljednja rasprava u srpnju odgođena je zbog njegovih ozbiljnih zdravstvenih problema jer nije bio sposoban doći na sud. Što se tiče  Branke Pavošević i ona ima ozbiljnih zdravstvenih problema te je na pretragama od 15. srpnja, kako bi se točno utvrdilo od čega boluje,

S obzirom na to kako se njih troje treba pojaviti na raspravi da bi se očitovali o zadnjim izmjenama optužnice iz srpnja, sutkinji Ireni Kvaternik nije preostalo ništa drugo do da odgodi i jučerašnju raspravu, kao i rasprave koje su bile zakazane ovaj tjedan. Sljedeća rasprava trebala bi se održati 1. listopada kada će se čitati dokumentacija pristigla u spis, a do tada će u spis valjda pristići i sva medicinska dokumentacija troje bolesnih optuženika. Ako im zdravstveno  stanje i dalje bude takvo da ne budu mogli nazočiti raspravi, za pretpostaviti je da će sud naložiti da se svi troje vještače, kako bi se ustanovilo jesu li uopće raspravno sposobni.

Zdravstveni problemi i narušeno zdravlje čak troje optuženika zakomplicirali su ponovljeno suđenje u aferi Fimi medija kojem se ne nazire kraj iako je već prije nekoliko mjeseci ušlo u završnu fazu. Optuženici  su iznijeli obrane, no trebaju ih nadopuniti nakon izmjena optužnice. Očekivalo se da će nepravomoćna presuda možda čak biti donesena prije ljeta, no tada je prvo je problema sa zdravljem imao  Sanader, a zatim i Barišić. Bivši HDZ-ov premijer je posljednjih  godina nekoliko puta  hospitaliziran zbog raznih problema. U aferi Fimi medija još su optuženi HDZ, Ratko Maček te Fimi medija, dok je Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije, preminula. Prema optužnici,  tereti ih se da su preko državnih poduzeća izvukli oko 70 milijuna kuna.

Komentara 7

AB
abokatstir
22:20 01.09.2020.

Zašto ni jedan od većih komunjarskih kriminalaca nije procesuiran, već u živaju u opljačkanom i pokradenom, otetim kućama i imanjima, privilegijama, pozicijama da i dalje mogu maltretirati narod. Takvi dugo žive

MX
Mister X
20:28 01.09.2020.

Zdravstveni problemi i narušeno zdravlje čak troje optuženika zakomplicirali su ponovljeno suđenje u aferi Fimi medija kojem se ne nazire kraj iako je već prije nekoliko mjeseci ušlo u završnu fazu. , Ja sam mislio da su odavno ispitini i i da su dovoljni "dokazi sudu i javanosti , zadnjih 10 godina šta ima novoga - ništa apsolutno nula. Osim bajke ja imam 5 milijuna eura mita od Sanadera Hoće li sud to malo sutra ili nikada ? Te ona luda istina . kriminalci i istina njihova dokazani krivci priznau svi ko mutavi da da da mi smo krali krali krali i sve Sanaderu dal dali …. Sve je jasno da bi na osnovu toga međunarodnio sud presudio sasvim drugačije - zato i ne priznaje krivicu Mađarskog optuženika u RH … I nema isporuke !! Da ne bude političko suđenje čeka se da očekuje se da će poumirati od muke i sramote koja im je naročito Dr. Sanaderu nanesena ! Tako kad umre isto kao i Milosević tamo su mu malo pomogli i kod njega nije bilo nikakve presude da je krivac jer dokaza nije ni bilo … a ovdje kod nas zna se tko je nevin tko pozna jednoga Hrvata pošten nevin . A da ga je USKOK ( pošteni ! ) preispitao jer njima samo njima sve vjerujemo ko Bogu !!

ZE
ZELENIKE
14:45 01.09.2020.

Barišić svaki dan ispija kave u Mimicama na Bukovačkoj i ne izgleda tako bolestan, jadan čovjek baš mi ga žao, da trpi takve bolove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije