Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županija

Samo 4 općine glasale protiv

dj
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
03.12.2013.
u 12:30

Rekorder među njima je općina Negoslavci, koja ima nešto manje od 1500 stanovnika, čijih je 75 posto stanovnika s pravom glasa glasovalo protiv izmjene Ustava

S ukupno 80,79 posto glasova ZA Vukovarsko-srijemska županija generalno gledajući jedan je od rekordera nedjeljnog referenduma. Rezultati glasova ZA, kada se gledaju općine, kreću se oko 90 posto, pri čemu je općina Vođinci rekorder sa 93,58 posto glasova ZA. Samo u četiri općine u županiji, i to u općinama Borovo, Markušica, Negoslavci i Trpinja, građani su glasovali PROTIV.

A radi se o četiri općine u kojima je srpsko stanovništvo većinsko. Rekorder među njima je općina Negoslavci, koja ima nešto manje od 1500 stanovnika, čijih je 75 posto stanovnika s pravom glasa glasovalo protiv izmjene Ustava.

>> 'Poštujem odluku hrvatskih birača, ali duboko sam razočaran'

Ključne riječi

Komentara 3

HR
Hrvatica
13:58 03.12.2013.

Pa iz priloženog se vidi di god je većina srpsko stanovništo da su glasali " protiv" . A to se vidi u općinama di srbi stanuju, jer oni nisu glasali po svojoj savjesti, ni za budućnost njihove djece i općenito, nego više su prkosili zbog nadolazečeg referenduma protiv čirilice u Vukovaru. Ovaj referendum su shvatili kao da se radi o svim pravima manjina, a ne o sklapanju braka između muškarca i žene. Iz inata i prkosa su glasali " protiv" . A da dođes u tu općinu 90% bi se izjasnili da su "za" , da je brak i obitelj između muškarca i žene. Više se politike krije iza ovih što su glasali " protiv" ( sto su većinom srbi glasali, ljudi koji dolaze iz nestabilne i nesređene obitelji i sl.) nego ovih koji su glasali " za" . Ovi koji su glasali " za" glasali su po svojoj savijesti, za budućnost i opstanak hrvata sa zdravim razumom. Voljela bi pitati ove srbe što su glasali " protiv" iz tih općina, gradova da li bi isto tako glasali da je taj referendum održao u Srbiji! Svakako u Hrvatskoj žive zbog materijalne koristi a ne zbog ljubavi prema svojoj domovini, tradici i običajima.

BI
billynik
22:55 03.12.2013.

Zgodno sad mi je jasno zašto je u Istri pobjedila opcija Protiv.

BT
btatarov
19:15 03.12.2013.

U pripremi za referendum, srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj dala je potporu kao i ostale vjerske zajednice? U ove četiri hrvatske općine sa većinskim pravoslavnim žiteljem glasaju "protiv"?? Nije li to izravno suprostavljanje vlastitoj crkvi? Jeli po srijedi nešto drugo?? Valjda će na idućem referendumu bolje postupiti i glasati "za"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije