Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA GA DEMANTIRA

Sakoman o slučaju policajaca s kokainom: Ovo nije game over

Zagreb: Doktor Slavko Sakoman
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
26.01.2023.
u 15:55

'Razgovarao sam s mamom nakon što je policija objavila priopćenje. Rekla mi je kako ne može vjerovati da su to objavili. Kaže da im je policija jučer banula u stan, nju su ispitali, a njega (sina op.a.) uzeli u automobil, priveli na razgovor i kasnije ga vratili kući', kaže za Večernji list prof. Sakoman.

Poznati hrvatski psihijatar Slavko Sakoman iznio je prije nekoliko dana ozbiljne optužbe na televiziji na račun policijske ekipe koja je, kako je rekao došla na Staru godinu, 31. prosinca 2022. godine na intervenciju u jedan stan na temelju dojave o preglasnoj glazbi. Rekao je kako je jedan njegov bivši pacijent, liječeni ovisnik, bio u tom društvu, te kako su policajci koji su stigli na intervenciju imali kod sebe kokain, koji su ponudili okupljenima, a dvojica, od njih trojice kako je rekao su i sami pošmrkali drogu. 

Uslijedila je hitna reakcija policije, poziv dr. Sakomanu na obavijesni razgovor u policiju i i DORH, a danas i priopćenje koje su objavili i u kojem tvrde kako je sve što je psihijatar ispričao laž, te da se nikada nije dogodilo. 

'Razgovarao sam s mamom nakon što je policija objavila priopćenje. Rekla mi je kako ne može vjerovati da su to objavili. Kaže da im je policija jučer banula u stan, nju su ispitali, a njega (sina op.a.) uzeli u automobil, priveli na razgovor i kasnije ga vratili kući', kaže za Večernji list prof. Sakoman. 

'Ne znam što da vam kažem. On od jučer poslijepodne leži u krevetu i ništa ne priča, nije se uopće ustao. Ništa meni više nije jasno, ja sam pomogao policiji da utvrde što se dogodilo. Kako je došlo do ovog preokreta ne znam, zaista. Ja ću sutra ponovno razgovarati s njim, na samo i u miru. Ne znam koja je namjera policije ovim priopćenjem, ali znate da nije lako ako se pojedinac sam pokuša boriti sa sustavom. Nikada to ne uspijeva. Pa ni revolucije nisu uspjele. Meni evo nije jasno kako je došlo do toga da netko, tko je tako mirno ispričao svoju priču, istu tako promijeni, a da nije bilo nikakvih pritisaka', zaključuje Sakoman, dodavši kako ovo 'nije game over'. 

VIDEO Višegrad: Tone smeća iz tri zemlje plutaju Drinom

Ključne riječi

Komentara 15

MI
Mikis
19:45 26.01.2023.

g. Sakoman je veliki borac protiv upotrebe svih droga i veliki zagovornik kriminizacije upotrebe marihuane dok u isto vrijeme hvali i potice cak pred mnogim teskim ovisnicima o heroini da se krpaju alkoholom jer za njega (iz njegovih usta) alkohol nije droga i opasnost. tolko o tome. inace imate po drustvenim mrezama filmice gdje doticni hvali taj opijat kao nesto sasvim normalno. a sad vi procjenite takvu misao i usporedite sa omjerom stete i koristi sa marihuanom koju doticni stavlja u isti rang sa teskim drogama

DU
Deleted user
17:58 26.01.2023.

Ovime se vidi u kojem grmu lezi zec.Mozda je postalo deplasirano ali ima li i jedan ministar koji nije ogrezao u kriminalu?Zasto se sefovi MUP-a bave preprodajom droge i zasto koriste strukturu iste za osobno bogacenje?Nije ovo ljaga na citavv MUP nego samo na pojedince koji koriste isti za kriminal.

LO
Lolita3
17:39 26.01.2023.

Svako malo se svečano, uz prisustvo ministra, u nekoj cementari spaljuje zaplijenjena droga. Poslije ovog Sakomanovog svjedočenja, pitam se da li se spaljuje ili "spaljuje"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije