Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVIŠE OSVOJILI

Rekorderi izbora: Anušiću 67,83 posto, a Peršuriću čak 74,5 posto glasova

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
17.05.2021.
u 18:37

Loris Peršurić vrlo je uvjerljivo potvrdio gradonačelnički mandat u Poreču

Ivo Anušić, HDZ-ov kandidat, odnio je najuvjerljiviju pobjedu među županima. On je u prvom krugu izbora za osječko-baranjskog župana dobio čak 67,83 posto glasova.

Na prošlim izborima Anušić je postao župan tek u drugom krugu, u prvom krugu 2017. godine osvojio je 39,13 posto glasova.
Sličan rezultat, ali ipak nešto slabiji, na ovim izborima ostvario je bivši HNS-ovac, a sad nezavisni Matija Posavec u Međimurskoj županiji. On je ponovno postao župan, s osvojenih 64,6 posto glasova.

Više od 60 posto glasova u prvom krugu, među kandidatima za župane, ostvario je i HDZ-ovac Igor Andrović u Virovitičko-podravskoj županiji, točnije 61,59 posto. Blizu 60 posto glasova bila je i HDZ-ovka Antonija Jozić, koja je postala prva izabrana županica te stranke, i to u Požeško-slavonskoj županiji.

Danijel Marušić za HDZ je osvojio Brodsko-posavsku županiju s 53,3 posto glasova, dok je SDP-ovac Željko Kolar ponovno pobijedio u Krapinsko-zagorskoj županiji u prvom krugu, i to s 56,5 posto glasova. Među gradonačelnicima najuvjerljivije pobjede, primjerice, odnijeli su HDZ-ov Dalibor Milan u Metkoviću, s 62,77 posto, dok je Ante Bilić u Trogiru SDP-u donio pobjedu s osvojenih 63,6 posto glasova.

IDS-ovac Loris Peršurić pak potvrdio je svoj novi gradonačelnički mandat u Poreču s osvojenih čak 74,5 posto glasova u prvom krugu.

Afere u Velikoj Gorici i Požegi, u koje su bili upetljani sada već bivši HDZ-ovi gradonačelnici, nisu omele birače u tome da u prvom krugu ovogodišnjih izbora za gradonačelnike tih gradova ponovno izaberu – HDZ-ovce.

 

Rezultati prvih izlaznih anketa za Zagreb

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
20:19 17.05.2021.

Bravo, a posebno bravo za gospodina Peršurića. Kamo sreće da su svi gradonačelnici takvi. Ljubazan, dostupan, radišan, odmjeren i pametan gospodin. U svom prethodnom mandatu je puno napravio za Poreč i sve općine Poreča, i ne sumnjam da neće tako i dalje. Iskrene čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije