Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoki postotak

Rekorderi referenduma: Gdje je najviše bilo ZA i PROTIV

Rekorderi referenduma
Foto: DIP
1/3
01.12.2013.
u 22:17

Prema podacima DIP-a nekoliko gradova i općina istaknulo se s iznimno visokim postotkom glasova ZA, odnosno, PROTIV.

Prema podacima DIP-a nekoliko gradova i općina istaknulo se s iznimno visokim postotkom glasova ZA, odnosno, PROTIV.

Među njima je svakako Kijevo u šibensko-kninskoj županiji s visokih 97,20 posto ZA i 2,80 posto protiv, to jest, ZA je bilo 139 birača, dok je njih četiri bilo protiv. Još više glasova ZA zabilježeno je u Lokvičićima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tamo je ZA zaokružilo čak 98,13 posto birača, dok je PROTIV bilo 1,60 posto.

Nešto manje glasova ZA zabilježeno je u Splitsko-dalmatinskoj županiji u općini Cista Provo. Tamo je 98,06 posto birača na referendumsko pitanje zaokružilo ZA, dok je PROTIV bilo njih 0,97 posto.

U istoj županiji u Lećevici izbrojano je 97,89 posto glasova ZA, dok je 0,70 posto bilo PROTIV. Gledajući po broju glasova u Lećevici su samo tri osobe glasale PROTIV.

I dok su Istarska i Primorsko-goranska županija jedine u kojima je više birača zaokružilo odgovor PROTIV, s iznimno visokim postotkom glasova "za" ističe se istarski Sveti Petar u šumi sa 79,44 posto glasova ZA i njih 19 posto PROTIV.

Reprezentativni primjer istarske županije je Labin sa 70,97 posto glasova PROTIV i 28,58 posto ZA.

U Ličko-senjskoj županiji, koja je sa 79,50 posto odabrala ZA, ističe se mjesto Vrhovine u kojem je bilo više onih koji su protiv ustavne definicije braka kao zajednice žene i muškarca. PROTIV je 55,94 posto, dok je ZA 42,66 posto.

>> Evo kako strani mediji komentiraju hrvatski referendum o braku

>> Ljudsko dostojanstvo gazili su i mediji i politička elita

>> Od većih gradova 'protiv' samo Pula, Rijeka i Čakovec

Komentara 15

ZU
Zuuule
10:07 02.12.2013.

Neki dan u reportazi na TV-u gledam kako 2 pedera hodaju u koloni podrske. Nista sporno, ali umjesto za ruke, jedan drugoga drzi za kitu, doslovno :) Iza njih marsira drugi sa transparentom: I mi smo obitelj i mi zelimoelimo djecu. Pametnome dosta!

RA
rakikaki
07:20 02.12.2013.

U Negoslavcima gdje su srbi vecina 75% Protiv, a u Srbiji vijaju pedere po ulicama. Jos jedan dokaz koliko mrze ovu drzavu.

DA
damir_
22:58 01.12.2013.

Rezultat u Borovu treba gledati u svjetlu izlaznosti koja je bila oko 10%!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije