Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Raspala se koalicija centra: Zurovec napustio Marijanu Puljak i Daliju Orešković

No, nastali problem sa Zurovcem brzo je riješen jer je Marijana Puljak u klub pozvala čelnicu GLAS-a Anku Mrak Taritaš.
22. srpnja 2020. u 17:13 81 komentara 26408 prikaza
Foto: Pixsell

Zanimljivo, danas, prvog dana Sabora došlo je do raspada jednog izbornog trojca jer je Dario Zurovec iz Fokusa (inače i gradonačelnik Svete Nedelje) napustio Daliju Orešković (SSIP) i Marijanu Puljak (Pametno) pa nije moglo doći do formiranja njihova saborskog kluba, za što je potrebno minimalno troje zastupnika. 

- Ne želim biti pripadnik niti jednog saborskog kluba. Želim i dalje biti u oporbi te ću se i dalje držati svojih vrijednosti i obećanja, poput zahtjeva za manjim porezima - kazao nam je prvotno Zurovec. 

Split: Miroslav Škoro prošetao Marmontovom ulicom i družio se s građanima KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA Miroslav Škoro bit će potpredsjednik Hrvatskog sabora

Neslužbeno se moglo čuti da je do razmimoilaženja došlo zato što je radilo o tri jake osobnosti među kojima ipak postoje razlike koje se nisu mogle premostiti. Usto, doznaje se da je HDZ bio zainteresiran da im se Zurovec pridruži u njihovu klubu, a valja podsjetiti da je Zurovec svojevremeno bio član HDZ-a i iz kojeg je izašao 2015. 

Nakon kraćeg vremena Zurovec se javio i nadopunio svoju prvotnu izjavu

- Fokus je oporbena stranka jednako kao i partneri s kojima smo zajednički izašli na izbore, no za daljnje političko djelovanje mi želimo ostati u centru. Između tehničkih prednosti koje donosi klub i dosljednosti u zagovaranju politika, izabrali smo ovo drugo. Smatram da se i bez kluba mogu jasno zalagati prije svega za porezno i regulatorno rasterećenje, efikasnost i transparentnost te jačanje gospodarstva. Evo već ste do sada na primjeru Svete Nedelje mogli vidjeti da smo u svemu ovome konkretni, brzi i odlučni. Usput rečeno, i tamo smo na kontra strani od HDZ-a - kazao je Zurovec u dodatku. 

NOVA DRAMA U SABORU Katarina Peović: 'HDZ-ovac me napao u Saboru, galamio je da su moji pretci koljači'

No, nastali problem sa Zurovcem brzo je riješen jer je Marijana Puljak u klub pozvala čelnicu GLAS-a Anku Mrak Taritaš

- Bila sam spremna raditi i izvan saborskog kluba. Zvao me SDP, no zvala me i Marijana Puljak. Sjele smo, razgovarale i pristala sam se ipak pridružiti njoj i Daliji Orešković u klubu na čijem će čelu kao predsjednica biti Marijana Puljak - potvrdila je Anka Mrak Taritaš. 

A čelnica Pametnog Marijana Puljak kazala nam je pak na istu temu: 

- Formirali smo klub s GLAS-om. Fokus je dobrodošao. Mogu se javiti kasnije.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • edgar2:

    Nakon nekoliko zadnjih nastupa stekao sam dojam da je Dalija vrlo teška osoba!?

  • Milas:

    Ova Sataras s tako minimalnom podrskom naroda isla je sa SDPom tj. restartom, sad uskace kod Puljakovih i to je OK!? Fuj, fuuuuj

  • george34:

    Tri ljepotice