Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Raj za kupače, šetače, bicikliste, klizače....

1898. u Koprivnici osnovan je prvi biciklistički klub. Članovi Old timer kluba Biciklin 005. postavili su i prvi spomenik biciklu i biciklizmu u svijetu, a na osam trgova i ulica replike starih bicikala
12. listopada 2018. u 12:00 1 komentara 352 prikaza
Koprivničko-križevačka županija
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Kolonija labuda atrakcija podravskog mora
Jezero Šoderica svakog ljeta doziva kupače, no posjetiteljima se osim kupanja nude i “začini”: koncerti i razne manifestacije. Ovogodišnje “Ljeto na Šoderici” otvorili su, recimo, Gazde, a održano je natjecanje u spremanju gulaša na kojem je pobijedio Tomislav Pandurić. – Želimo aktivirati potencijale ovog prostora, a ove smo godine održali “Ljeto na Šoderici” četvrti put. Bez privatne inicijative i interesa ne može se realizirati nikakav ozbiljan turistički projekt. Postoje ljudi koji žele uložiti novac, a mi možemo dati okvir u marketingu i promidžbi – rekao je župan Darko Koren. Inače, jezero je nastalo iskapanjem dravskog šljunka i pretvoreno je u kupalište “tirkiznozelene boje, šljunčane obale i razbacanih otočića”. Ono je i raj za ribiče. Posebna je atrakcija kolonija labudova. Zimi se može šetati oko jezera, pa i klizati.

Koprivničko-križevačka županija Užitak za prirodoljupce Priroda je Podravini podarila mnoge ljepote

Županijska Turistička zajednica pokrenula je izradu uskrsnih jaja od dva metra oslikanih u maniri naive. Takve su pisanice dosad krasile trgove, galerije i sajamske prostore Rima i Vatikana, New Yorka, Budimpešte, Bruxellesa, Milana, Praga, Beča, Münchena, Pariza, Rige, Zagreba, Dubrovnika, Vukovara, Marseillea...

Koprivničko-križevačka županija | Autor : Damir Špehar/Pixsell Foto: Damir Špehar/Pixsell

Nisu ribičke priče: ribolovce čeka bogat ulov na Dravi i 40 ribnjaka, jezera...
Ribolovno područje Koprivničko-križevačke županije karakteriziraju različite ribolovne destinacije. Tu je prije svega rijeka Drava, koja kroz županiju teče u dužini od 65 km, te oko 40 što većih, što manjih jezera, mrtvica i ribnjaka. Jezera Šoderica, Jegeniš, Čingi-Lingi, Ravenska kapela, Čabraji, Separacija (Gat), i ostala obiluju svim slatkovodnim vrstama riba. Najznačajnija jezera za ribolov po principu “uhvati i pusti” su Autoput II, Ješkovo, Rasinja i Drnić.

Martinje krštenje vina za pajdaše i pajdašice Martinjska ceremonija s više od trideset biskupa

 

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar kiselica
    kiselica:

    Soderica je oduvijek bila privlacna Koprivnicancima. Bio bih sretan da se vrati to sto je bilo u 80 godinama proslog stoljecakad je Sodericu posjecivalo i nekoliko tisuca ljudi. Soderica je izgubila atraktivnost od zatavaranja objekata u vlasnistvu firmi koje su ... prikaži još! propale. Drugi cimbenik je taj da je opcina Legrad dobila jezero na upravljanje.