Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaostaje 50 godina

Radimir Čačić: Sjever Hrvatske je najmanje obrazovani dio zemlje

čačić,koprivnica (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
09.10.2012.
u 22:29

Oko 150 studenata u Koprivnici će polaziti dodiplomske studije novinarstva, medijskog dizajna te medijskog menadžmenta, a u planu su i diplomski studiji međunarodne ekonomije, turizma te odnosa s javnošću

Sjever Hrvatske u ovome je trenutku najmanje obrazovani dio zemlje i u tome zaostaje zadnjih 50 godina. Ovo je veliki pomak - kazao je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na današnjem svečanom otvorenju Medijskoga sveučilišta u Koprivnici.

>>Skupina znanstvenika otvorenim pismom protiv povlačenja zakona

Sveučilište je zajednički projekt Grada Koprivnice, koji drži 75 posto osnivačkog kapitala, i Grada Varaždina s 25 posto. Udjele su otkupili od medijske kuće Europapress Holding, koja je privremene studijske dopusnice ishodila 2009. godine. Oko 150 studenata u Koprivnici će polaziti dodiplomske studije novinarstva, medijskog dizajna te medijskog menadžmenta, a u planu su i diplomski studiji međunarodne ekonomije, turizma te odnosa s javnošću. S vremenom bi se, kako je najavljeno, ušlo i u nova studijska područja poput prehrambene tehnologije.

– Danas počinje novo vrijeme, danas ulazimo u novi svijet - ustvrdio je bivši koprivnički gradonačelnik i aktualni šef Podravkine uprave Zvonimir Mršić, koji je idejni začetnik sveučilišta u Koprivnici. Sveučilište ima rok do lipnja 2014. godine da zaposli zakonit broj nastavnog osoblja i ishodi trajne dopusnice za rad.

Komentara 76

PE
peugeot
23:20 09.10.2012.

As ti gospe, kako to kad su purgeri sa sjevera ?

OB
-obrisani-
23:29 09.10.2012.

Sjever jest neobrazovan, ali je zato dao Tita maršala i Franju generala!

SJ
Sve je uzalud
06:57 10.10.2012.

Najneobrazovaniji dio Hrvatske nalazi se u Saboru. Situacija u Hrvatskoj već 20 godina ukazuje na to. Ovu zemlju je stvorila motika, kramp, srp i čekić a država (velike škole i penkala) su je uništile. Sve je bilo dobro dok je ovu zemlju vodila SSS. Pun je Remetinec fakultetlija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije