Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Predsjednički izbori

'Protukandidati aktualne predsjednice služe se uvredama, optužbama i tračevima'

Jandroković navodi kako je predsjednička kampanja ispod razine
13. prosinca 2019. u 16:00 43 komentara 1313 prikaza
Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čini mi se da se protukandidati aktualne predsjednice služe uvredama, optužbama i tračevima. Meni je to ispod razine onoga kako bi trebala izgledati predsjednička kampanja. Puno je ružnih riječi i jednostavno su se protukandidati za taktiku će crnilom pokušati ugroziti predsjednicu – rekao je Jandroković dodavši kako uglavnom mediji nameću teme kampanje.

Gordan Jandroković Susret u Osijeku Jandroković: Spremni smo opet podržati kandidaturu Grabar-Kitarović


- Želite biti atraktivni i zato dominiraju teme koje uopće nisu presudne. Mediji često prozivaju političare da nisu seriozni, ali i vi imate svoje obveze, takav je svijet u kojem živimo, estradiziran je. Politika je prilično izbanalizirana – drži Jandroković.

Upitan da pojasni svoju izjavu da su parlamentarni izbori mogući i ranije ovisno o lojalnosi koalicijskih partnera i na koga je točno mislio, Jandroković je odgovorio kako je rekao da je dinamika sljedeća:

- Prvo su predsjednički izbori pa unutarstranački izbori u HDZ-u i parlamentarni izbori najvjerojatnije ujesen iduće godine. Govorio sam o eventualnim neplaniranim situacijama i o nelojalnosti pojedinih partnera i ne bih nikoga prozivao, ali morao sam se ograditi za bilo kakvu nepredviđenu situaciju koja bi mogla eventualno dovesti do nečega što u ovom trenutku nije planirano. Ništa ne proričem, bio sam vrlo jasan, dinamika je definirana, kao i u svim drugim aktivnostima, tako i u politici postoje nepredviđene situacije i moje je mišljenje da se one ovoga puta neće dogoditi – rekao je Jandroković, a upitan je li moguće da parlamentarni izbori budu prije unutarstranačkih kako bi se poboljšala pozicija predsjednika HDZ-a Plenkovića na unutarstranačkim izborima odgovorio je da nema tih namjera.  

VIDEO: Svađa Jandrokovića i Pernara

 

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • Barba1980:

    Devet stoljeća nismo odustali od sna o neovisnoj Hrvatskoj. Ostvarili smo ga uz veliku žrtvu i unatoč brojnim preprekama. Danas imamo svoju državu, ali ona nije onakva kakvu smo sanjali. Obećajmo sebi i svojoj djeci da nećemo odustati od sna ... prikaži još! o uspješnoj Hrvatskoj bez društvene nepravde, klijentelizma i korupcije! Sad il Nikada!

  • Natashisca:

    U svakoj normalnoj državi sučeljavanje je sastavni dio predsjedničke kampanje u kojem iznosiš svoj program i odgovaraš na pitanja, provokacije pa čak i uvrede iz čega birači stvaraju sliku (ili karikaturu) o koliko kompetetnom i stabilnom kandidatu je riječ.Ovo odbijanje ... prikaži još! se zove junački podviti rep

  • juha_paradajzova:

    jandroković priča da kolinda ne želi na sučeljavanje jer ju protukandidati napadaju i optužuju, je li moguće ?