Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

Predsjednik HOK-a: Unazad godinu dana 7 % više obrtnika i 800 majstora više

Dodjela prestižnih nagrada najboljim hrvatskim obrtnicima
Foto: PR
1/3
05.07.2023.
u 21:53

U sklopu svečane Akademije HOK-a dodijeljene prestižne nagrade najboljim hrvatskim obrtnicima

Povodom svečane Akademije najzaslužnijim hrvatskim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena su najviša priznanja, Statua i Plaketa „Zlatne ruke“. Tako je i ove je godine tradicionalno obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore, spomen na održavanje obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, kada su hrvatski obrtnici prvi put dobili svoj zakon – Zakon o obrtu, ali i svoju Komoru.

Najveća godišnja svečanost Hrvatske obrtničke komore ove je godine održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a uz brojne visoke uzvanike svečanosti su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović te potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, stoji u priopćenju. 

"Iznimno cijenimo rad hrvatskih obrtnika, kojih je sada više od 107 tisuća te ih smatramo temeljem društvenog napretka. Mi u Vladi vodimo računa o tome koliko su obrtnice i obrtnici važna sastavnica hrvatskog gospodarstva i koliki je njihov doprinos društvu općenito. Posebno mi je drago da smo u razdoblju od sedam godina našega mandata doživjeli porast broja aktivnih obrta za 43 posto, što znači da kontinuirano ulažemo i potičemo poduzetničko ozračje u društvu“, poručio je Plenković prilikom obraćanja na Akademiji. 

Najprestižnije priznanje Hrvatske obrtničke komore – Statua „Zlatne ruke“ s poveljom, koja se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva, ove je godine pripala petero hrvatskih obrtnica i obrtnika. Među nagrađenima su: Miro Čaržavec, vlasnik obrta za radove, proizvodnju i trgovinu „Čaržavec“ iz Velikog Trgovišća, Ines Kinkela vlasnica ugostiteljskog obrta „Kinkela“ iz Matulja, Blaženka Omrčanin, vlasnica cvjećarsko-trgovačkog obrta „Frezija“ iz Vinkovaca, Franjo Trumbetaš, vlasnik limarsko-instalaterskog i proizvodnog obrta „Bovje“ iz Zagreba te Dragan Žambok, vlasnik obrta za bravarsko-kovačke usluge i proizvodnju „ŽAMBOK 3 TH X 1903-1“ iz Ruščice.

VEZANI ČLANCI:

Osim Statue i Majstorske diplome dodijeljena je i Plaketa „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem koju su ove godine primili Predrag Dorosulić, vlasnik uslužnog obrta „INTER-GIPS“ iz Siska, Anita i Josip Grofelnik, vlasnici obrta proizvodnje, trgovine, usluge i ugostiteljstva „Grofelnik“ iz Pregrade, Čedomir Matovina, vlasnik stolarskog obrta „Pogrebna oprema“ iz Garešnice, Dominik Meštrić, vlasnik ugostiteljskog obrta „Lovac“ iz Presečnog, Josip Perković, vlasnik obrta „Perković“ iz Slatine, Antonija Soža, vlasnica frizerskog salona „Blondie“ iz Šibenika, Zlatko Špiranec, vlasnik obrta za izvođenje soboslikarskih i ličilačkih radova „Špiranec“ iz Požege i Joso Vrkljan, vlasnik ugostiteljskog obrta „Barbara“ iz Gospića.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil u svom je obraćanju čestitao dobitnicima te zahvalio hrvatskim obrtnicama i obrtnicima na hrabrosti, marljivosti i ljubavi s kojom pristupaju svojem poslu, na njihovom doprinosu očuvanju tradicije te doprinosu razvoju hrvatskog gospodarstva. "Danas nas je oko 107 tisuća i zapošljavamo više od 215 tisuća ljudi, 7 % nas je više u odnosu na prošlu godinu. Samo u svibnju imamo 1.305 obrta više. Riječ je o ogromnoj snazi koja raste i jednom od najvitalnijih segmenata hrvatskog gospodarstva.“, zaključio je. 

VIDEO: Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije