Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Posjetite Pakrac i obiđite jedinstveni muzej u Hrvatskoj

U Muzeju vojne i ratne povijesti možete vidjeti vojnu odoru predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, odore pripadnika Počasno – zaštitne bojne i letački kombinezon vođe akrobatske grupe Krila Oluje
19. rujna 2018. u 15:23 1786 prikaza
Muzej vojne i ratne povijesti
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

Koliko znamo ovo je jedini muzej ovakve tematike u Hrvatskoj jer se kod nas osim eksponata vezanih za Domovinski rat, mogu vidjeti i eksponati vezani za cjelokupnu hrvatsku vojnu i ratnu povijest. Iako nas godišnje posjeti više od 3500 posjetitelja, vjerujemo da se o nama još uvijek ne zna dovoljno. Osobnost našeg postava je i desetak jedinstvenih eksponata koji se mogu vidjeti samo u našem muzeju (npr. odora predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, zastava Ureda Predsjednice, odora pripadnika Počasno – zaštitne bojne, odore klape HRM-a Sveti Juraj, letački kombinezon vođe Akro grupe Krila Oluje i mnogi drugi).

Muzej vojne i ratne povijesti | Autor : PROMO Foto: PROMO

Cilj je muzeja da kroz povijest grada Pakraca prikažemo i cjelokupnu hrvatsku vojnu i ratnu povijest počevši od rimskih legija, zatim templara i ivanovaca, hajduka i trenkovih pandura, dva svjetska rata i JNA, Domovinskog rata i moderne hrvatske vojske i policije. U našem radu imamo veliku pomoć Grada Pakraca, MORH-a, MUP-a te velikog broja udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Posjetite nas i sigurni smo da će te se ugodno iznenaditi.

Muzej vojne i ratne povijesti | Autor : PROMO Foto: PROMO

Muzej vojne i ratne povijesti
Hrvatskih velikana 3, Pakrac
telefon: 098 842 438

www.facebook.com/mvrp.pakrac

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas