Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

Održana prva izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Foto: DUZS
1/2
19.03.2018.
u 22:46

Cilj sazivanja sjednice Stožera bio je analiziranje stanja i poduzetih aktivnosti obrane od poplava te praćenje razvoja situacije radi poduzimanja daljnjih odgovarajućih mjera.

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanja 19. ožujka 2018. održana je prva izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kojeg čine predstavnici središnjih tijela državne uprave, temeljnih operativnih snaga i pravnih osoba od značaja za sustav civilne zaštite.

Cilj sazivanja sjednice Stožera bio je analiziranje stanja i poduzetih aktivnosti obrane od poplava te praćenje razvoja situacije radi poduzimanja daljnjih odgovarajućih mjera. S porastom temperatura zraka u prvoj polovici mjeseca ožujka započelo je intenzivnije topljenje velikih količina snijega, što je dovelo do porasta vodostaja rijeka na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Trenutačno najsloženija situacija je na području Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije.

Na sjednici su članovi Stožera, svaki iz područja svoje nadležnosti, podnijeli izvješća o angažiranim snagama i poduzetim aktivnostima po županijama koje su pogođene poplavama te su usuglašene njihove daljnje aktivnosti.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje će biti u stanju pripravnosti te kontinuirano pratiti daljnji razvoj situacije i u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju za trenutno najugroženija područja.

Komentara 4

SJ
Sve je uzalud
07:01 20.03.2018.

.....Plenky uvedi trajektnu liniju Jasenovac.....Zagreb uz turisticko razgledavanje, naravno uz naplatu.....topli obrog ukljucen.

ZA
zarac
23:39 19.03.2018.

"Održana prva izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Cilj sazivanja sjednice Stožera bio je analiziranje stanja i poduzetih aktivnosti obrane od poplava te praćenje razvoja situacije radi poduzimanja daljnjih odgovarajućih mjera." Meni ovo zvuči kao vijest iz prve polovine 80-ih godina prošlog stoljeća.

SP
sputnik57
06:06 20.03.2018.

Prva sjednica, nakon poplava i požara, te tamo gdje oni trebaju izlaziti na teren da mora izlaziti vojska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije