Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Brexit neće imati nikakve posljedice'

Plenković: Nakon 1. srpnja Velika Britanija Hrvatima ukida restrikciju kretanja

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
19.03.2018.
u 13:52

To je njihov stav. Demokratska smo stranka, možemo slobodno izražavati mišljenja, rekao je na stav osnivača HDZ-a koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije te je dodao kako su mu "važni razgovori sa županijskim organizacijama i tu su suglasni."

Premijer Andrej Plenković je u Jasenovcu prisustvovao sastanku Stožera za obranu od poplava, nakon kojeg je dao izjave za novinstvo.

Osim osvrta na trenutno stanje poplavljenih područja, odgovarao je i na novinarska pitanja o aktualnim političkim temama.

Plenković smatra kako je brat ministrice Obuljen Koržinek zaposlen zbog svog svoje stručnosti i znanja.

- To je bio javni natječaj. Čovjek se badi cijeli život tim temama, kazao je Plenković.

Kazao je kako je demokratsko pravo različitih razmišljanja unutarj HDZ-a što se tiče Istanbulske konvencije, ali da mu je najvažnija podrška županijskih organizacija.

- To je njihov stav. Demokratska smo stranka, možemo slobodno izražavati mišljenja, rekao je na stav osnivača HDZ-a koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije te je dodao kako su mu "važni razgovori sa županijskim organizacijama i tu su suglasni."

Ne smatra problemom da bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac sudjeluje u izradi izmjena zakona o sukobu interesa.

-  Ona je državna tajnica, radi svoj posao, a nadležan je ministar Kuščević. Sve zakone rade radne skupine, rekao je premijer.

Premijer je na kraju najavio ukidanje restrikcija na prava kretanja za Hrvate u velikoj Britaniji te napomenuo da neće biti posljedica zbog Brexita.

- Ujedinjeno Kraljevstvo je za sada bila jedna od 4 zemlje koja je zadržala restrikcije za kretanje, nakon prvog srpnja se ta restrikcija ukida i Brexit neće imati nikakve posljedice, zaključio je premijer Plenković.

Komentara 5

ST
Stipan
20:10 19.03.2018.

Selidba Hrvata se nastavlja.

Avatar soliloquy
soliloquy
01:29 20.03.2018.

Predviđam krajem godine rekordan pad broja nezaposlenih u RH - ali i zaposlenih.

BA
bazinga
20:28 19.03.2018.

veliki uspjeh vlade riješit če se još par desetaka tisuča nezaposlenih,samo neznam tko če plačat porez za vaše krađe i uzaludna putovanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije